Завантаження ...
banner
banner

Ракетний удар 19 серпня по Чернігову: 20,8 мільйона на капітальний ремонт дахів у Чернігові

Ракетний удар 19 серпня по Чернігову: 20,8 мільйона на капітальний ремонт дахів у Чернігові фото

Виконком погодив виділення 20,8 мільйона гривень на капітальний ремонт дахів шести будинків, які отримали суттєві пошкодження внаслідок ракетного удару по центру Чернігова 19 серпня. Крім того, з міського бюджету профінансують обстеження та поточні ремонти решти будинків, які цього потребують. На це спрямують чотири мільйони гривень. Ще чотири мільйони витратять на відновлення школи №3.

Такі рішення ухвалили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 25 серпня, повідомляють на офіційному сайті установи.

Загальна кількість багатоповерхових будинків у центрі міста, які постраждали від ракетного удару — 78. Всі ці будинки вже обстежили фахівці управління ЖКГ спільно з комунальними підприємствами.

Вже з понеділка, 28 серпня, управління ЖКГ зможе укладати договори з підрядними організаціями та стартуватимуть роботи.

Шість будинків потребують капітального ремонту дахів і ми зараз будемо виділяти на це кошти. Стосовно решти будинків, то проводитимуться поточні ремонти. Окрім цього, виконуються гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем опалення для того, щоб зрозуміти у якому вони стані. З метою запобігання підтопленням, дахи пошкоджених будинків накривають тимчасовим покриттям, — повідомив під час засідання виконкому виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Щодо ремонту школи №3, то там треба замінити 93 вікна, 15 дверей, чотири підвісні стелі, техніку та обладнання.

За словами Олександра Ломака, з вікнами та технікою допоможуть партнери.

"Відкоси, двері, стелю відновлюватимуть за кошти бюджету міста", — зазначив він.

Він також додав, що є пошкодження і будівель трьох дитячих садочків — №№23,27, 54. Для їх ремонту планують також залучити допомогу партнерів, не витрачаючи бюджетних коштів.

Попередньо міська влада Чернігова планувала виділити 40 мільйонів гривень на відновлення пошкоджених будинків та школи №3.

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередньо встановила тип російської ракети, якою росіяни обстріляли центр Чернігова 19 серпня близько 11:30. Це ракета 9М727 (крилата ракета наземного ракетного комплексу "Іскандер"). Про це пише Українська правда з посиланням на відкрите кримінальне провадження за фактом ракетного удару.

У цей час в театрі проводили захід "Люті пташки", куди запросили виробників дронів та військових. Співорганізаторка заходу, керівниця проєкту Victory Drones Марія Берлінська каже: захід був погоджений з ВЦА, а ті, хто спустилися в укриття на прохання організаторів, лишилися живими. Як коментує місцева влада й ОВА, розповідаємо в матеріалі за посиланням.


Станом на 25 серпня кількість травмованих внаслідок ракетного удару по драмтеатру збільшилася до 208 людей. Про це повідомив в національному телемарафоні "Єдині новини" начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Джерело: Суспільне Чернігів
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: