Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині жінка заплатила шахраям за неіснуючі дрова

На Ніжинщині жінка заплатила шахраям за неіснуючі дрова фото

Учора до поліції надійшла заява від мешканки Крутянської ТГ Ніжинського району, яка повідомила, що ще 27 серпня її батьки побачили в місцевій спільноті на Фейсбуці оголошення про продаж дров.

Зв’язавшись із продавцем, вони надіслали йому передоплату за дрова – понад 6000 гривень. Однак товару так і не отримали, а «продавець» перестав виходити на зв’язок.
Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Того ж дня до поліції звернулася мешканка Бобровицької громади, яка також знайшла у групі на Фейсбуці подібне оголошення і так само перерахувала передоплату за дрова в сумі 5500 гривень. Після цього зв’язок із «продавцем» обірвався. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась по допомогу до поліції.

Нині поліцейські шукають причетних до шахрайств у межах відкритих кримінальних проваджень.
Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

Користуючись сезонним попитом на дрова, шахраї розміщують фейкові повідомлення у місцевих групах в соцмережах «Підслухано в нашій громаді», «Куплю-продам», «Дошка оголошень» тощо. Зловмисники можуть видавати себе за «співробітників лісгоспу» чи мешканців сусіднього села, аби втертися в довіру до громадян і переконати їх надіслати гроші як передоплату за дрова.

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок у соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: