Завантаження ...
banner
banner

Поліція Чернігівщини попереджає про шахрайство на сайтах знайомств та соцмережах: будьте обачними

Поліція Чернігівщини попереджає про шахрайство на сайтах знайомств та соцмережах: будьте обачними фото

У 21 столітті, як і більшість всього, пошук романтичних відносин також частково перейшов у режим онлайн. Але поліція застерігає, що платформи для знайомств в Інтернеті стали зручними для шахрайства.

Зловмисники не обмежуються лише сайтами для знайомств. Шахраї часто шукають своїх жертв в соцмережах і зв'язуються з ними через особисті повідомлення. Особливо легкою ціллю для них є підлітки, які через появу романтичних почуттів можуть втратити пильність.

Шахрайська схема заклечається в тому, що зловмисник видає себе за людину, яку підліток вважає привабливою. Потім він слідкує за жертвою, допоки не досягне своєї мети — виманювання грошей. На жаль, іноді злочинець шляхом маніпуляцій змушує користувача ділитися особистими фотографіями, а потім починає шантажувати жертву, погрожуючи надіслати фото її близьким або опублікувати в мережі, якщо та не виплатить певну суму грошей.

Поліція попереджає, що слід остерігатися повідомлень від незнайомих людей, особливо з сумнівними пропозиціями або підозрілими посиланнями.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: