Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відбулась сесія міської ради: про що йшла мова та які рішеня ухвалили

У Ніжині відбулась сесія міської ради: про що йшла мова та які рішеня ухвалили  фото
Сьогодні, 28 вересня відбулося чергове засідання 33-ї сесії Ніжинської міської ради.

Під час пленарного засідання ухвалили низку рішень.
Коротко про деякі з них. 

Зокрема, внесли зміни до місцевих програм у межах кошторисних призначень та до місцевого бюджету, що дало змогу виділити додаткові кошти: на потреби Збройних Сил України, облаштування укриттів, безкоштовне харчування дітей у закладах освіти, на захищені статті видатків та інші потреби за зверненнями головних розпорядників.

Виділили додаткові кошти на «Міську цільову програму «Турбота» для виплати матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони Ніжинської територіальної громади. Раніше родини отримували щороку 10 тис. грн, а відповідно до ухвалених змін виплата збільшилася до 15 тис. грн.

Ухвалили рішення про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення – вуличного комітету «Ніжинський виборець» та про утворення спостережної ради при Ніжинській міській лікарні.

Прийняли у комунальну власність гуртожиток Ніжинського УТОСу. Боротьба за покращення умов життя людей з порушення зору, що проживають у приміщенні гуртожитку, триває не один рік. Мешканці звернулися про допомогу до міської влади, тож, аби мати змогу проводити будь-які ремонтно-будівельні роботи в приміщенні будівлі, коштом місцевого бюджету, гуртожиток було взято на баланс НМР.


За матеріалами Ніжинрада


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: