Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині знешкодили 7 тонн пестецидів: обсяги будуть зростати

На Чернігівщині знешкодили 7 тонн пестецидів: обсяги будуть зростати фото

На Чернігівщині розпочали роботи зі збору та утилізації безхазяйних пестицидів, зокрема непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. Понад сім тонн пестицидів уже прибрали на території Бахмацької громади в селах Калинівка та Біловежі Перші.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

"Загалом цього року планується вивезти майже 45 тонн безхазяйних пестицидів з 16 складів, розташованих на території 10 громад області. На сьогодні всі громади провели процедури публічних закупівель в системі Prozorro і уклали договори з виконавцями робіт", – повідомила директорка департаменту Наталія Грудницька.


Залишки пестицидів в одній з громад Чернігівщини. ФОТО: Чернігівська ОДА

Все це реалізується в рамках програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2023 роки коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

На ці потреби з фонду виділили понад два мільйони гривень, ще стільки ж – з місцевих бюджетів відповідних громад – Бахмацька (два склади), Варвинська (два), Новобілоуська (один), Носівська (три), Парафіївська (один), Ріпкинська (два), Семенівська (два), Сновська (один), Срібнянська (один), Сухополов’янська (один).


Пестициди на одному зі складів на Чернігівщині. ФОТО: Чернігівська ОДА

Нагадаємо, що на території Чернігівщини зберігається майже 234 тонни непридатних до використання пестицидів. На їх утилізацію потрібно близько 23 мільйони гривень. Утилізуватимуть пестициди поступово, казала у коментарі Суспільному Грудницька.

Джерело: Суспільне Чернігів


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: