Завантаження ...
banner
banner

День яйця: корисні властивості, рецепти та ціни на яйця в Ніжині (Відео)

День яйця: корисні властивості, рецепти та ціни на яйця в Ніжині (Відео) фото

13 жовтня - Всесвітній день яйця. Так що ж було першим? Напевно важливо інше: а що ж з усім цим робити? І людина взяла яйце. І звернула увагу, що воно не тільки може вгамувати голод, але й корисно в багатьох інших речах. Подорожуючи по історії ми зупинимося в одному відомому австрійському місті з назвою Відень. У віддаляючимся від нас 1996-му році, на плановій конференції однієї поважної організації під назвою International Egg Commission - «Міжнародна яєчна комісія», її делегатами було запропоновано встановити щорічне свято для цього славного продукту - Всесвітній день яйця. Днем святкування цього смачного свята була обрана дата 2-й п’ятниці жовтня. Пише DilovaMova.com

Звичайно ж це свято ще не стало офіційним святом для всіх без винятку шанувальників і любителів яєчні і омлетів, сирників і запіканок, а також і інших кулінарних страв, де одним з основних інгредієнтів є яйце. Але в цьому й немає необхідності. Адже віддаючи перевагу тій чи іншій їжі ми в свою чергу отримуємо і ділимося тією радістю, яку відчуваємо під час їжі, так би мовити, святкуємо цей час на рівні свого власного розуміння, часто не помічаючи того.

У цей поживний день журналісти MYNIZHYN.com  підготували ціни на цей смачний продукт по Ніжину,  а також ми розповімо вам про корисні властивості яєць та поділимось цікавими рецептами.

Отже, ціни на яйця в Ніжині Домашні яйця на ринках Ніжина - 60, 65, 70 грн. десяток. «За 60 зараз рідко де знайдете, хіба що по знайомству»  - кажуть продавці. У  різних кіосках, магазинчиках та в супермаркетах ціни такі: 43, 51, 52, 55, 58, 59 грн. десяток. Зазвичай, у супермаркетах можна знайти дешевше. Причому, тут ви може купити їх не тільки упакованим десятком, а й  поштучно, взявши з собою  паперовий або ж пластмасовий лоток з дому, аби не переплачувати за упаковку і взяти стільки, скільки потрібно.

Раніше ми писали: Дорого чи дешево: які ціни на молочку в Ніжині

Корисні властивості яєць Яйця – продукт простий, переважно доступний, але неоднозначний в питаннях користі та регулярності споживання. Деякі люди бояться їх через досить високий вміст холестерину, інші не можуть почати день без омлету на двох яйцях чи пари сирих перепелиних.  В яйцях, безсумнівно, більше холестерину, ніж у багатьох інших продуктах. Однак, вони також наповнені корисними біоактивними сполуками та іншими поживними речовинами, які борються з хворобами. Саме тому більшість медичних експертів й організацій з охорони здоров’я зменшили попередні обмеження й перестали лякати людей серцевими хворобами.

  1. Отож перше й очевидне, яйця – чудове джерело нежирного білка в вашому раціоні. Білкові страви більш ситні, ніж вуглеводні, а тому сніданок з яєць наситить вас краще, за, наприклад, пластівці. Після такої трапези ви також споживатимете менше калорій упродовж дня, а тому можете скинути трохи зайвої ваги, докладаючи мінімуму зусиль.
  2. На фоні застережень про розвиток хвороб серця факт про те, що яйця можуть від них уберігати, звучить досить дивно. Однак вони містять багато антиоксидантів, котрі допомагають захистити клітини вашого тіла від пошкоджень, спричинених вільними радикалами та пов’язаними з ними хронічними захворюваннями, такими як, власне, хвороби серця та рак.
  3. Деякі люди уникають жовтків, адже холестерин ховається саме в них, але ця частина яєць насправді містить залізо, вітамін D, каротиноїди та чимало інших корисних елементів, від яких не варто відмовлятися.

Смачного!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: