Завантаження ...
banner
banner

Стан повітря на Чернігівщині: чи є привід хвилюватися?

Стан повітря на Чернігівщині: чи є привід хвилюватися? фото

Вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі Чернігівщини – в межах гранично допустимих концентрацій. Такий результат в черговий раз показали дослідження, проведені у вересні.

Моніторинг стану атмосферного повітря здійснюється щомісячно з червня у Бахмачі, Корюківці, Ніжині та Прилуках.

Проби відбираються Державною установою «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА в рамках реалізації заходів регіональних природоохоронних програм.

Зокрема, повітря досліджується на вміст основних забруднюючих речовин: діоксиду сірки, діоксиду азоту, бензолу, оксиду вуглецю, твердих часток – пилу та важких металів (свинцю, кадмію, ртуті, нікелю).

Як повідомлялося раніше, аналіз атмосферного повітря у Бахмачі та Корюківці здійснюється в зоні впливу автотранспорту на території житлових забудов, у Прилуках – біля заводу «Пластмас», у Ніжині – на спортивному майданчику гімназії № 9 біля ПрАТ Завод «Ніжинсільмаш».

Нагадуємо, що з результатами проведених досліджень можна ознайомитися на офіційному вебсайті Департаменту в рубриці Моніторинг атмосферного повітря .

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації




 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: