Завантаження ...
banner
banner

"Наша Таня так смачно готує, що й з тарілкою з'їси": інтерв'ю до дня кухаря

"Наша Таня так смачно готує, що й з тарілкою з'їси": інтерв'ю до дня кухаря фото
Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду. Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття.
З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Сьогодні  в гостях у MYNIZHYN.com інженер- технолог м'ясо молочної продукції (жири і жирозамінники), яка закінчила Національний університет харчових технологій – Тетяна Рибас.
"Наша Таня он які пироги та торти пече, а скільки гарних рецептів знає, а готує так смачно, що й з тарілкою з'їси!" - так про неї говорять рідні, знайомі, друзі і всі ті, хто хоч раз спробував її страву.


Дівчина раніше проживала та працювала в Києві кондитером, зараз із сім’єю живе у місті Бахмач, що на Чернігівщині і готує пельмені, котлети, голубці та вареники в одній із приватних організацій свого міста.

- Доброго дня, от у світі так багато різних професій, скажіть чому серед них ви вибрали саме цю? Тобто що вплинуло на вибір вашої професії? Можливо, з дитинства полюбляли побалувати свої рідних чимось смачненьким?
- Доброго дня! Дякую за запрошення. Вітаю всіх господинь і господарів,  хто із задоволенням зранку йде на кухню, і особливо тих кухарів, які щодня готують для наших хлопців з ЗСУ. Нехай янгол охоронець вас оберігає, низький вам уклін!                     А щодо вибору професії - чомусь спочатку згадується село, де пройшло моє дитинство. Пам’ятаю, як на Великдень вибігаєш на дорогу, а з кожного подвір'я неймовірний аромат випечених пасок та пиріжків! Певно, ще тоді аромат ванілі з родзинками полонив мою уяву (Посміхається –авт.)                                                   
- Якщо ж говорити про роботу кухаря, кондитера і просто людини, яка створює різні смачні шедеври -  то хочеться дізнатися в чому полягає секрет успіху цього не простого але такого смачного заняття? Тобто в чому особливість роботи на кухні? Щоб ви сказали?
- Коли я прийшла до учбового центру ВАТ "Київхліб" здобувати професію кондитера, досвідчений кондитер Валентина Іванівна мене попереджала: дитинко -  це не вдома тортики готувати, це важка професія , добре подумай! І вона мала рацію на всі сто відсотків!Тільки завдяки прикладу мами і бабусі, які з дитинства привчили мене трудитись і жити за ради сім'ї , я зараз долаю всі перешкоди і здобуваю свої маленькі успіхи. Для мене особливість - дарувати радість людям і бути частиною чудового колективу , який щодня виробляє , якісну та смачну продукцію для нашого міста. 
- Чи є такі процеси на кухні, які ви не любите?
- Ні. Я навпаки , завжди старалась опанувати всі процеси і навіть довести їх до автоматизму. Тільки не люблю коли в колектив приходить поганий настрій… і таке буває.
- Банальне питання, але хочеться його вам задати: чи любите ви готувати?
- Коли я на роботі  і нам зранку дають  заявку на 300 кг. продукції , то, звісно, на вечір бажання щось готувати зникає. Вдома ніхто питань не задає, тихенько відварюють собі пельмені. А як сили відновлені, вже мені не сидиться на місці і на кухні наперед планую з чого почати!                 
- Якщо можна було б повернути час назад, то чи почали б Ви ще раз з самого початку? Чи обрали б, скажімо так – «гастрономічну» професію?
- Так? звісно! Я мріяла бути художником, навіть співачкою, любила подорожувати, фотографувати . Якби людині Господь давав ще можливість, я б кожного разу пробувала б щось нове.                 
- А що вам треба знати про людину, аби якнайкраще задовольнити її кулінарні смаки?
- В ідеалі, щоб не нашкодити, медична карточка і десять хвилин на ознайомлення (Сміється – авт.) А в житті завжди допомагає живе спілкування. Приміром, коли в мене замовляли тортики - ми разом із замовниками обговорювали всі деталі та смакові вподобання.
- Зараз популярні різні кулінарні шоу, чи викликають вони у вас азарт, аби подумки позмагатися з тим чи іншим шеф-кухарем? І чи є серед них ваші кумири?
- В декретній відпустці у 2018  році, зимовими вечорами цікаво було спостерігати за нашими харизматичними учасниками шоу Єктора , кумиром був Володимир Ярославський. А от після вторгнення РФ  на нашу територію, для мене кумири всі, хто годує наших захисників і людей на прифронтових територіях.             
- Крім того, що ви дипломований спеціаліст у сфері харчових технологій, ви  - дружина і мама двох діток. Тож, напевно знаєте різні секретні смаколики? Можете поділитися з нами рецептом чогось солоденького і чогось солоненького?
- Мої хлопці , найбільше полюбляють "шашлик", а я люблю все тушкувати і запікать.
Із солоного варто спробувати печеню "Димляна" :
На дно казана кладемо свинячі реберця , кісточками до низу, солимо, перчимо за смаком. Кільцями нарізаємо цибульку, моркву , солодкий перець , помідори , баклажани, картоплю. Викладаємо все шарами , солимо, перчимо. Потім нарізаємо зелень, яка вам подобається, два цілих гострих перця, за бажанням, головку чищеного часнику. Вливаємо 0,200мл. води , накриваємо все капустяним листком, на листочок кладемо вантаж , накриваємо кришкою. Після того, як закипить , одну годинку тушити на маленькому вогні.
Із неймовірної кількості солоденького, мені найбільше запам'ятався смак "мигдалевих чіпсів" це французькі ласощі.
Беремо 0.300 гр. цукрової пудри , 0.200 гр. яєчних білків . Збивати не потрібно, просто гарно перемішуємо. Додаємо 0.100 гр. розтопленого вершкового масла , 0.200 гр. мигдалевих пластівців , 0.010 гр. ванільного цукру , трішечки солі і 0.120 гр. муки.
Все перемішуємо, по одній столовій ложці викладаємо на силіконовий килимок , на відстані один від одного, змочивши руку у воді формуємо тоненькі млинчики. Ставимо в розігріту духовку t 170 градусів на 7 хвилин. Охолодити і насолоджуватись.

Смачного!

Фото з архіву Тетяни Рибас

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: