Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський механічний завод: банкрутство створено штучно?

Вже декілька місяців поспіль колишні працівники Ніжинського механічного заводу не можуть отримати заборгованої підприємством більш як за півроку заробітної плати. По факту підприємство є банкрутом і вимагати від нього сплатити колишні борги нібито немає сенсу



Вже декілька місяців поспіль колишні працівники Ніжинського механічного заводу не можуть отримати заборгованої підприємством більш як за півроку заробітної плати. Про це повідомляє Svoboda.fm

- Спочатку ми намагались вирішити питання з керівництвом заводу шляхом переговорів. Але вони вперто відмовлялися знаходити будь-які точки перетину та взаєморозуміння. Довелося звернутися до суду. На сьогодні є рішення Ніжинського міськрайонного суду про стягнення з публічного акціонерного товариства «Ніжинський механічний завод» компенсації за заборговану заробітну плату. Але рішення це не виконується, оскільки підприємство оголосило себе банкрутом, розпочата процедура санації, а отже, виконання судових рішень наразі призупинене, - розповів колишній працівник підприємства.
 
По факту підприємство є банкрутом і вимагати від нього сплатити колишні борги нібито немає сенсу, коли б не одне «але». Працівники розповідають, що на базі колишнього заводу створено інше підприємство – «Торговий дім «Ніжинський механічний завод», яке не є правонаступником попередника. Товариство зареєстроване в Києві, але в Ніжині виконуються ті ж самі види робіт, які здійснювались колишніми власниками.
 
- Ця шахрайська оборудка давно всім відома – мехзавод оголосили банкрутом і створили нібито принципово нове підприємство, яке не має жодного відношення до збанкрутілого. Зрозуміло, що це зроблено з метою уникнення відповідальності за грошові забов’язання та мільйонні борги, які, навіть попри судове рішення, залишаються невиплаченими. От і виходить, що працівники півроку працювали за «спасибі», адже по факту вимагати немає в кого – підприємство – банкрут. Будемо знову звертатись до прокуратури, хоча, мабуть, це вже не допоможе, адже шахрайська схема продумана до найменших дрібниць і реалізована у відповідності із «буквою закону». Беззаконня в законі – виходить отака «цікава» тавтологія, - обурюються колишні працівники заводу.
 
Наразі підприємство заборгувало перед колишніми працівниками більш як півмільйона гривень.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: