Завантаження ...
banner
banner

Бліц опитування: чи готуються ніжинці до відключень світла?

Бліц опитування: чи готуються ніжинці до відключень світла?  фото
У багатьох вже є гіркий досвід, як пережити довготривалі відключення електроенергії, як підстрахувати себе в цій ситуації, чим запастися та що потрібно придбати по мірі можливостей.

MYNIZHYN.com поцікавився у жителів та гостей нашого міста:
чи готуєтесь ви якось до можливих відключень світла? Чи робите якісь спеціальні покупки для цього?

Аня Дігтяренко


Особливих приготувань до можливих відключень світла нема. З минулого року залишилися деякі речі.
Новини про потенційну загрозу паніки не додають і на віру в ЗСУ не впливають.
Тож продовжуймо донатити і підтримувати захисників, бо вони і є наше світло

Тетяна Красновид


Ще минулого року придбали павербанк, акумулятор на випадки затяжних відключень. Завжди є невеликий запас технічної води на всі випадки життя. Купили батарейки до "слухової системи" донечки, бо коли немає надто довго електроенергії і усі допоміжні засоби сідають, то не можна зарядити акумулятори до КІ. Без них вона нічого не чує.

Раніше ми писали: Чи варто боятися блекауту: розмова з ніжинським енергетиком та бушкрафтером

Вероніка Голуб


Минулої зими часто купувала і свічки і користувалася ліхтариком. А свічки так швидко згорають! У мене тоді якраз була подруга в гостях. Вона зараз живе в Нідерландах. То, пройнявшись воєнною атмосферою, вона декілька разів літом передавала мені через волонтерів солодощі і…свічки. Тож дякувати їй – свічками запаслась, а купувати павербанки або ж інші пристрої  - для мене фінансово не під силу. Тож будемо вже якось і при свічках…
Дмитро Тимошик


Особисто, тобто для домашнього використання, все що треба було -  купили в минулому році, зараз лише підготували для використання. Це і автомобільний акумулятор, і перетворювач струму з постійного у змінний. Для бізнесу поки нічого не купували, бо це на багато дорожче.

Гавядінова Даля


Так, ми готуємося. Адже минулорічної зими прийшлося довго сидіти без світла, так що ми готові – а для «під страховки» у нас є ліхтарики.

Марина Косовиця


Я надіюсь, що цієї зими відключень не буде. Принаймні, таких довгих і затяжних, як минулої зими. Але на випадок відключень якась під страховка є ,бо маємо гіркий досвід. Це набрані запаси і питної і технічної води, свічки, батарейки для ліхтариків. А так- особо не готуємось, генератори не скуповуємо. (Посміхається – авт.)

Ірина Селюк


нічого не купую і не роблю,  що буде те й буде.

Чи готуєтесь ви?
Пишіть на м про це у коментарях.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: