Завантаження ...
banner
banner

Одні "за", а інші - "проти": проблеми Ніжинського КП "СЄЗ" з опаленням будинків

Одні "за", а інші - "проти": проблеми Ніжинського КП "СЄЗ" з опаленням будинків фото

На старті опалювального сезону у мешканців багатоповерхівок часто виникає ситуація – певна кількість батарей, що генерують тепло, так і залишається холодною. Людей непокоять не тільки умови проживання, а й чи будуть їм виставляти рахунки за цей період, - повідомляє NizhynPost.

Дану ситуацію прокоментувало керівництво КП «Служба Єдиного Замовника”.

Якщо мешканці вважають, що температура у їхніх квартирах нижче нормативів (+18С°), вони повинні звернутися в «НіжинТеплоМережі» для проведення в приміщенні заміру температури повітря.

При виявленні відхилення від норм їхнім представником готується відповідний акт. Цей документ являється основою для перерахунку платежу. Коли ж у квартирі температура нижче +12С°, нарахування за тепло зовсім припиняється.

Такі заміри треба робити при наявності проблеми з опаленням. Одна справа – заповітрення системи при регулюванні подачі теплопостачання, інша – втручання жителів у теплові мережі. Вони, трапляється, звужують прохідний діаметр трубопроводу. Трапляється, влаштовують теплу підлогу, використовуючи внутрішньо будинкову систему опалення.

Які ж тоді виникають проблеми у мешканців з опаленням? Уповільнюється процес проходження теплоносія, ненормативно відбирається тепло, що, у свою чергу, веде до непрацездатності трубопроводу.

На сьогодні особливо актуальною є проблема – мешканці на останніх поверхах отримали дозволи на встановлення індивідуальне опалення.

Вони від’єдналися від централізованого теплопостачання, зробили закольцування теплоносія саме в себе, а не поверхом нижче.

Є такі квартири, в яких люди не живуть, повітря стравлювати немає кому, доступу в житло працівникам підприємства не має. І через це не робить опалення по всьому стояку.

Найяскравіший приклад – Овдіївська, 7 (у квартирах 1, 5, 7 і 9). На п’ятому поверсі є індивідуальне опалення, а на четвертому – власники житла не дають згоду на переобладнання.

В результаті – постійна проблема. Вона може вирішуватися двома шляхами: або викликаються працівники комунального підприємства для стравлювати повітря, або, що найправильніше – переобладнати систему опалення поверхом нижче, що наразі вже прописується в технічних умовах на відключення.

Проте, не всі мешканці йдуть назустріч. Не хочуть мати зайвого клопоту. Мовляв, знову ремонт у квартирі.

Аналогічна картина спостерігається на вулицях Овдіївська, Гребінки, Богушевича, Гоголя, Шевченка,4 та 4-А, Б. Хмельницького. У будинках із верхньою подачею теплоносія (особливо на Овдіївській, 9 – найвищому в цьому районі) періодично трапляються повітряні «пробки».

Чи не щодня працівники КП «СЄЗ», реагуючи на заяви жителів даного району, спускають повітря із системи опалювання. Таке траплятиметься до тих пір, доки повністю його не ліквідують, а котельня не надаватиме постійну подачу теплоносія.

Така проблема може виникати і тоді, коли у будинках пропадає світло чи вода. Аби зняти її з порядку денного, КП «СЄЗ» постійно шукаю шляхи вирішення цієї задачі.

Так, зокрема, на вулиці Б. Хмельницького, 20 зараз проводиться експеримент – поставили промисловий розповітрювач. Якщо він себе зарекомендує із кращої сторони, їх будуть встановлювати на всіх будинках із верхньою розводкою.

Це дасть змогу зберегти і час, й емоції людей. Як мешканцям мікрорайону, так і працівникам комунального підприємства, на яких і так велике навантаження.

Є надія, що застосування такого приладу зніме соціальну напругу, зникне питання – «За що ми платимо?» . Як підкреслило керівництво КП «СЄЗ», “ми працюємо не на емоціях, а на конкретних діях. І коли проблема вирішується, йдемо саме цим шляхом”.

Зараз тепло подається підприємством «НіжинТеплоМережі» відповідно до встановленого опалювального графіку, згідно з яким котельні не працюють з 9-ї і до 16-ї години.

Через цей графік у працівників нашого підприємства виникають певні незручності – у робочий час вони не мають можливості проводити налагодження систем опалення.


За інформацією КП “СЄЗ”


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: