Завантаження ...
banner
banner

10 тисяч подарунків дітям та військовим: чернігівські волонтери в поті чола

10 тисяч коробок зі смаколиками готують чернігівські волонтери для дітей та військових з прифронтових регіонів. Чернігівський благодійний фонд "Іскра добра" разом з місцевою пекарнею та волонтерською організацією Nova Ukraine другий рік поспіль вирішили влаштувати свято для дітей з прифронтових регіонів, розповів Суспільному голова фонду "Іскра добра" Олег Бібіков.


У коробки з солодкими подарунками волонтери кладуть мафіни, імбирні пряники, шоколад та льодяники. Все це власноруч виготовляють у місцевій пекарні. За день готують до 1 700 таких наборів.

"Нам треба подарувати нашим дітям дитинство. Дати їм хвилинку щастя. Зробити так, щоб у них з’явилася посмішка на обличчях. Це наша зараз задача", — каже Олег Бібіков.


Голова фонду "Іскра добра" Олег Бібіков. ФОТО: Суспільне Чернігів

За його словами, вони з волонтерами створили списки з дітьми, яким надішлють солодкі подарунки у Херсон, на Донеччину, Харківщину, Запоріжжя та Сумщину.

"Там дуже велика кількість наших волонтерів та організацій, з якими ми співпрацюємо. Знаходяться на місцях. Критерії дуже прості — діти, які знаходяться в зонах де постійно йдуть обстріли, бойові дії, або діти, які втратили житло і перебувають у гуртожитках".


Готують солодощі для дітей та військових. ФОТО: Суспільне Чернігів

Олег Бібіков каже, до нового року вони планують розіслати 10 тисяч таких коробок із солодощами. На це витратять близько мільйона гривень. З коштами волонтерам допомагає Благодійний фонд Nova Ukraine.

"Доволі потужно допомагає «Нова пошта», вона закриває всю логістику. Без логістики, це було б дорожче, бо це треба у різні регіони України встигнути до свят".


Коробки із солодощами для дітей та військових. ФОТО: Суспільне Чернігів

Частина солодких подарунків піде і на фронт безпосередньо нашим військовим, які боронять державу та кордони України.

"Запитів на таке немає. Тут ти сам формуєш цей запит. Ніхто з військових тебе не попросить. Але ти сам розумієш, що кожен із нас в душі дитина, і кожен з нас буде, хоч і на хвилинку, але щасливим", — каже Бібіков.


Волонтери готують подарунки для дітей та військових. ФОТО: Суспільне Чернігів


Джерело: Суспільне Чернігів


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: