Завантаження ...
banner
banner

Ринок на Московській "ліквідувати не можна залишити"

Після протестів біля міської ради на минулому тижні, торговцям обіцяли зібрати позачергову сесію міської ради, на якій остаточно мали вирішити всі питання. Але учора вранці виявилося, що це буде не сесія, а лише розширене засідання виконкому...

Ліквідувати не можна залишити - де поставити кому, щоб врешті-решт поставити крапку у питанні існування ринку по вулиці Московській невідомо й досі. 

Після протестів біля міської ради на минулому тижні, торговцям обіцяли зібрати позачергову сесію міської ради, на якій остаточно мали вирішити всі питання. Але вже у вівторок вранці виявилося, що це буде не сесія, а лише розширене засідання виконкому і не о 10:00 як планувалося, а о 15-й годині.



 

На засідання зібрались депутати міськради, представники громадської організації, створеної торговцями з Московської вулиці, представники торговців з міського ринку, які виступають за негайне припинення торгівлі по Московській, Громадської ради, санстанції, ветеринарної служби, міліції, МЧС, журналісти тобто майже всі, хто зацікавлені у вирішенні проблеми. І всі могли виступити і пояснити свою позицію. Не було лише прокурора.

По темі: Пряма трансляція засідання профільної комісії з питання торгівлі по Московській

Комісія з підприємницької діяльності запропонувала свій варіант рішення: до квітня-травня 2015 р. створити і обладнати ринок чи ярмарок по вулиці Орджонікідзе, навпроти кафе "Золотий ключик", а до того часу торгівлю по Московській вулиці при дотриманні ряду умов дозволити. З такою пропозицією, з поправкою на терміни, погодились майже всі депутати, але… Такий варіант не відповідає законодавству і аж ніяк не влаштовує іншу частину депутатів і противників торгівлі на вулиці. В цьому випадку позиція прокурора, за поданням якого суд приймав рішення про заборону торгівлі на Московській вулиці, була б ключовою, але він був відсутній.

Потрібно створити новий ринок, а до того часу дозволити торгівлю на Московській - Вячеслав Івашин
 
Завершилося засідання виконкому хаосом: голова міської ради запропонував депутатам домовитися самим хто буде готувати рішення і просто залишив його. 

Очевидно, що його готуватиме та ж комісія з підприємницької діяльності, але жодного голосування не проводилося і яке це буде рішення не зрозуміло. Як бути підприємцям до того часу, коли буде сформоване і затверджена ухвала – теж невідомо. Вже в коридорі і на вулиці вони намагалися самостійно домовитися з міліцією та депутатами, щоб дозволили їм вести торгівлю і далі на тій же Московській.

 


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: