Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець Богдан Попов виступатиме за італійський "Емполі"

Ніжинець Богдан Попов виступатиме за італійський "Емполі" фото

16-річний уродженець Чернігова Богдан Попов перейшов до клубу італійської футбольної Серії А «Емполі», - пише 0462.ua.

Про це повідомив батько Богдана, колишній нападник чернігівської «Десни», а нині тренер академії київського клубу «Динамік» Руслан Попов.

Перши кроки у дитячому футболі Богдан Попов робив у Ніжині, після чого потрапив у дитячо-юнацьку структуру київського «Динамо».

У 2022-му, після початку повномасштабного вторгнення російсько-білоруських окупантів,  юний чернігівець опинився у польському «Гурніку» (Забже). А у другій половині 2023-го року перейшов до «Емполі» – клубу, який наразі виступає в італійській Серії А:

Агент запропонував сину з’їздити в «Емполі». Богдана запросили на перегляд на три дні. Але вже після першого тренування сказали, що Богдана забирають, - розповідає Руслан Попов.

Наразі Богдан виступає за юнацькі команди «Емполі» одразу кількох вікових категорій: на рівні U-17 (серед гравців до 17 років) він провів 5 матчів та забив 2 м’ячі (по одному одноліткам з «Палермо» та «Козенці»). Також на його рахунку 1 матч за команду U-18 та три поєдинки в італійській «Прімавері» (турнірі найсильніших італійських команд, де виступають гравці до 19 років).

Втім, скоріш за все, для того, аби дебютувати в дорослому італійському футболі 16-річному Богдану Попову знадобиться ще певний час:

Руслан Попов (ліворуч) разом з сином
Фото: Руслан Попов з сином Богданом

Все залежатиме від Богдана. Напевне, якщо він у 16 років залучається до гри у Прімавері за U-19 – це щось значить. Але, гадаю, роки два все-одне треба чекати. А там будемо дивитися, - каже Руслан Попов.

Цікаво, що за основну команду «Емполі» наразі грає екс-півзахисник збірної України Віктор Коваленко. Він вже встигнув познайомитися з Богданом Поповим та подарувати більш молодому співвітчизнику свою футболку:

Богдану зателефонували, сказали: «В тебе завтра зустріч з Коваленком». На наступний день його забрали, відвезли на тренування першої команди, де він зустрівся з Віктором, - згадує Руслан Попов. - Дуже сильно зв’язок вони не підтримують, бо Богдан живе на базі, а Коваленко – десь у місті.

Віктор Коваленко (другий ліворуч) та Богдан Попов (третій ліворуч) на тренуванні «Емполі»

Додамо, що після 19 матчів «Емполі» займає передостанню, 19-ту сходинку у Серії А.

Джерело: 0462.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: