Завантаження ...
banner
banner

Торговця людьми з Чернігова засуджено до 8 років ув’язнення: подробиці

Торговця людьми з Чернігова засуджено до 8 років ув’язнення: подробиці фото

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні та визнав організатора злочинної групи винним у вербуванні мешканців Чернігівської області та м. Києва для їх експлуатації з використанням уразливого стану у злочинній діяльності за кордоном (ч. 3 ст. 149 КК України).

Про це повідомляє Прокуратура Чернігівської області.

Нагадуємо, що наприкінці жовтня 2021 року мешканець Чернігова разом зі своїми спільниками з м. Києва та особою, яка знаходиться поза межами України, тривалий час підшукували, перебуваючих у скрутному фінансовому становищі чоловіків, та пропонували їм «привабливі» умови заробітку. Запевняючи, що жодних ризиків, пов’язаних з роботою за кордоном немає, вони допомагали з оформленням документів для виїзду за межі країни та придбанням авіаквитків. Після деякого часу навчання «морської справи» завербовані таким чином особи здійснювали незаконне переправлення нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу до Європейського Союзу морським шляхом на судні заздалегідь прокладеним маршрутом.

Не погоджуючись з вироком місцевого суду, який лише частково врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особу правопорушника, прокурор звернувся зі скаргою до суду апеляційної інстанції.

Чернігівський апеляційний суд погодився з доводами прокурора та призначив чоловіку покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими ГУНП області у співпраці з оперативними працівниками Управління СБУ та Міграційної поліції.

Наразі вирок набрав законної сили.


Раніше MYNIZHYN писав про те, як поліція Чернігівщини припинила діяльність наркторговців з прибутком у десятки мільйонів гривень щорічно

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: