Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська художниця Катерина Васечко проілюструвала книгу військового з Первомайська

Ніжинська художниця Катерина Васечко проілюструвала книгу військового з Первомайська фото

Первомайчанин, який із перших днів повномасштабного вторгнення у лавах ЗСУ, написав книгу для дітей, котру проілюструвала художниця з Ніжина та надрукувало львівське видавництво. Пригоди Зеленої Мухи та її друзів — Дрона Коптера, Байрактара, Містера Хаймарса та інших — розповідають малим читачам у казковій формі про боротьбу за волю України. Усі кошти з продажу авторських примірників автор передаватиме на закупівлю дронів, тож, купуючи своїй дитині нову книгу, ви наближаєте нашу Перемогу. Читайте історію створення книжки на Гард.City.

«Ця книжка написана у полях та посадках України, у паузах між бойовою роботою»

Фото: Нова українська книга «Я — повітряна розвідниця!». Автор: Василь Гутковськмй

Про те, як народилася ця історія, розповідає автор книги Артем Савва:

— Я був далеким від літератури і не мав на меті писати цю книгу. Перші розділи були написані, як жарт, основою якого стала одна кумедна історія, про яку я розказати зараз не можу, бо це «воєнна тайна» (сміється, — прим. авт.). Колись я обов’язково її розкажу, і ви посмієтеся разом зі мною. Після перемоги, бо в армії час від часу трапляються кумедні історії, і саме одна з них стала поштовхом до творчості.

Усі епізоди книги засновані, як то кажуть, на реальних подіях, які були обіграні у казковій формі.


Фото: Працює українська ППО. Ілюстрація в книзі. Автор: Юлія Савва

Десь після 3-4 розділу я зрозумів, що це дуже схоже на початок справжньої книги для дітей. Після кожної яскравої перемоги на фронті сам собою з’являвся новий розділ книги: серія про блискуче застосування Himars, звільнення острова Зміїний, неоціненний внесок Байрактарів.


Фото: Юлія Савва


Фото: Юлія Савва


Фото: Юлія Савва

Ця книга заснована на реальних подіях


Ця книжка написана у полях та посадках України, у паузах між бойовою роботою.

Текст повністю набраний на телефоні та фрагментами пересланий бета-рідерці (вичитувачці; тій, хто на прохання автора читає текст перед публікацією, — ред.). Коли набралося багато епізодів, стало зрозуміло, що цей текст потребує яскравих, барвистих ілюстрацій. Почали шукати через інтернет художника. Сподобався стиль ілюстраторки, яка малює патріотичні арти. Вона погодилася проілюструвати книгу.



Фото: Одна з ілюстрацій у книзі. Автор: Юлія Савва

Враженнями від роботи над ілюструванням книги ділиться художниця Катерина Васечко (Литвин)


Фото: Катерина Васечко (Литвин)

"Працювати над книгою було дуже захопливо. Я ніби разом із головною персонажкою занурювалась у пригоди", - говорить жінка.

— Незвичним було малювання воєнної техніки, для мене це новий досвід, хоча це не перша книжка. Ілюструвала дитячі казки, із тваринами я вже працювала. Але Муха, як персонаж, була перша. І взагалі це перша книга, намальована мною в digital illustration. Бо до того малювала тільки аквареллю.


Фото: Розділ про атаку на ворожий склад БК. Автор: Юлія Савва

Пан Артем продовжує свою розповідь:

— Найскладнішим було не написати книжку, а знайти видавництво, котре погодилося б її видати. Зверталися у майже два десятки українських видавництв, відповіді отримали від дуже небагатьох. І тільки літературна аґенція «Піраміда» одразу зацікавилася і дала позитивну відповідь.

Хай ти маленький і непомітний, проте можеш зробити багато для захисту своєї країни. А якщо маєш кмітливих та сильних друзів, разом ви — крута команда, і хай начуваються вороги! Із книги ви дізнаєтеся, як маленька зелена муха стала розвідницею та разом із друзями допомагала Воїнам перемогти Підступних Ворогів.

Ця казка, та не зовсім казка, розважить читачів, якщо треба пересидіти тривогу в укритті, допоможе дитині заспокоїтися та заснути увечері, а ще – подарує позитивні емоції, які так необхідні зараз дітям (і дорослим теж), та впевненість у тому, що Zло буде переможене.

Цікавимося у автора, які має плани на майбутнє

— Оскільки війна триває, сьогодення продовжує постачати сюжети для продовження книги. Задля наближення Перемоги усі кошти від продажу авторських примірників спрямую на закупівлю дронів, бо дрони — це найважливіша потреба на фронті.

Як придбати книгу

Якщо ви зацікавилися, бажаєте прочитати дитині нову казку і підтримати наше військо, звертайтеся по авторський примірник на електронну пошту або за телефоном. У наявності 35 штук, вартість книги 250 гривень.

Email: artemsavva@ukr.net. Телефон +38 (097) 535-70-10, бета-рідерка Юлія.

Також придбати книгу можна на сайті видавництва за посиланням.

Джерело: Гард.City
 

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинці Тетяна Винник та Андрій Кокотюха серед найкращих авторів дитячих видань 2023. Також вас може зацікавити інтерв'ю з Катериною Васечко: Її малюнки знає увесь світ: розмова з ніжинською художницею - Катериною Васечко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: