Завантаження ...
banner
banner

Створив фейкові сторінки в мережі та збирав гроші на «лікування дитини»: поліційські викрили шахрая

Створив фейкові сторінки в мережі та збирав гроші на «лікування дитини»: поліційські викрили шахрая фото
Оперативники Новгород-Сіверського райвідділу спільно зі співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури викрили місцевого мешканця, який в соцмережі «Фейсбук» створив фейкові сторінки – від імені жінки він збирав гроші на лікування дитини, а від імені військовослужбовця – кошти на амуніцію та автомобіль. Від дій шахрая постраждали десять громадян, які перерахували зловмиснику понад 1,5 мільйона гривень.  

Повідомляє Поліція Чернігівської області

Нещодавно до поліції почали надходити звернення від громадян про те, що в соцмережі невідома жінка на ім’я Сніжана жаліється на скрутне матеріальне становище та просить гроші на лікування своєї малолітньої дочки. Громадяни звернули увагу, що документи, які нібито підтверджують хворобу дитини, можуть бути несправжніми.   Також до поліції надійшли заяви від громадян з різних областей України щодо користувача на ім’я Віталій, який нібито є військовослужбовцем та збирає кошти на військову амуніцію, спорядження та на автівку для свої побратимів.
Жодних звітів про витрачені за призначенням кошти «Віталій» не оприлюднював, тому його діяльність видалася громадянам підозрілою.   Поліцейські одразу розпочали перевірку за вказаними фактами та встановили, що власником фейкових профілів у соцмережах насправді є 26-річний мешканець одного з сіл Новгород-Сіверського району. Чоловік створив акаунти під жіночим ім’ям та вигадав історію про хвору дитину, аби виманити гроші у довірливих співрозмовників. А також створив акаунт, де від імені «військовослужбовця Віталія» збирав гроші «на допомогу ЗСУ».  

Читайте також: Поліцейські повідомили про підозру посадовцю Чернігівської міськради - подробиці

Поліцейські з’ясували, що зловмисник встиг ошукати щонайменше десять громадян з різних областей України, які різними сумами перераховували гроші шахраю.   Слідчий поліції вже повідомив фігуранту про підозру за 14-ти фактами скоєння злочинів за частинами 3, 4 та 5 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а також шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.   Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  
Досудове розслідування триває.


Читайте також: На Ніжинщині трапилась смертельна ДТП: загинув чоловік
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: