Завантаження ...
banner
banner

Остер в Ніжині: фактори, які впливають на рівень води в річці

Остер в Ніжині: фактори, які впливають на рівень води в річці фото
Відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головний акцент засідання був зроблений на готовності до попередження та ліквідації можливих наслідків весняної повені, льодоходу та дощових паводків.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

На рівень води в річці Остер впливають дві регулювальні споруди: русловий шлюз №13 (урочище «Ветхе») та русловий шлюз №15 (неподалік від місцевої зони відпочинку та ЗОШ №5).

Нестійкий температурний режим, відлиги та опади у вигляді снігу та дощу в лютому 2024 року призвели до стрімкої зміни водогосподарської обстановки, підтоплення та затоплення земель, заплави водоохоронної зони річок. Тому особливу увагу слід приділити виконанню заходів, спрямованих на забезпечення безаварійного пропуску льодоходу, повені та паводків на водогосподарських системах, гідровузлах, руслових ставках та водосховищах.
Керівництвом Деснянського басейнового управління водних ресурсів було ухвалене рішення про спорожнення ділянки магістрального каналу річки нижче за течією руслового шлюзу №15 (неподалік від місцевої зони відпочинку та ЗОШ №5).

На початку березня 2024 року відбудеться пониження рівня води на ділянці річки в межах міста.

Після пониження рівня води в річці відбудеться зарегулювання води на оптимальний рівень для весняного-літнього періоду в 2024 році орієнтовно на 200 см у межах міста.
За швидкого та дієвого реагування можна забезпечити проходження повені та паводків без руйнівних наслідків.

Крім того, під час засідання комісії йшлося про реалізацію завдань та заходів у сфері протимінної діяльності на території громади та про виключення з фонду захисних споруд цивільного захисту найпростіших укриттів за окремими адресами.

Разом з тим значну увагу приділили комплексному плану заходів управлінь, організацій і підприємств щодо протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у весняно-літній період та реалізації завдань та заходів у сфері протимінної діяльності на території громади.

Як повідомляв MYNIZHYN, кілька днів тому в одному з місцевих пабліків жителі Мени опублікували відео, як поряд з дамбою, що розташована на річці, утворилась брила з піни, яку туди принесло течією річки.Місцеві жителі активно обговорюють причину такого явища. Також у ніжинських пабліках з'явилося відео, що Остер теж пінний. Пінні береги Остра ніжинці спостерігають біля шлюзу. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: