Завантаження ...
banner
banner

Працівниці Ніжинської амбулаторії №9 рятували чоловіка: чим усе скінчилося

Працівниці Ніжинської амбулаторії №9 рятували чоловіка: чим усе скінчилося фото

Кілька днів тому, 22 лютого, Ніжинський інформаційний простір облетів пост про те, як медпрацівники врятували життя людині напроти амбулаторії №9 по вул. Успенській.Не замислюючись, лікарі та медсестри кинулись рятувати чоловіка.Його серце запускали чотири рази, - повідомляє NizhynPost.

На допомогу колегам з сімейної амбулаторії приспіла бригада “швидкої”. Її викликала випадкова перехожа. Однією з перших на місце прибігла дівчина з приватної лабораторії, що розташована поруч.

Всі вони виступили єдиною, згуртованою командою, котра завзято боролася за життя людини.

При чоловікові не було ані мобільного телефона, ані документів, але, зі слів медиків, виглядав він охайно. Йому давали приблизно 60 років.

Через соцмережі ми знайшли внучку врятованого чоловіка Марину, яка заочно познайомила нас зі своїм дідусем.


Фото: Петро Степанович Горган з родиною. Автор: Марина Башук


Фото: Петро Степанович Горган. Автор: Марина Башук

Петру Степановичу Горгану 83 роки. Він проживає разом з донькою і жінкою у будинку на вул. Покровській, неподалік того місця, де його “прихопило”. Попри поважний вік і хвороби (гіпертонік), пенсіонер веде активний спосіб життя. Зокрема, полюбляє рибалку, куди їздить велосипедом. Колись займався бондарським ремеслом, працював на м’ясокомбінаті. Зараз залюбки присвячує час родині, яка дуже його любить і переживає…

Першою забила тривогу донька, коли тато у певний час не з’явився додому. Пані Раїса відразу зателефонувала до приймального відділення Ніжинської міської лікарні. Їй повідомили, що кілька хвилин тому до реанімації доставили чоловіка та описали прикмети. Жінка зрозуміла: трапилося щось надзвичайне, бо, скоріше за все, це її батько! Приблизно через пів години внучка Марина була у лікарні…

Ці три дні ми підтримували з пані Мариною постійний зв’язок. Дідусь з першої хвилини перебування у лікарні знаходиться на штучній вентиляції легень. Позавчора розплющував очі, але має не свідомий погляд. Вчора – вперше з моменту, як його повернули до життя медики, – кілька хвилин дихав самостійно. Рідні оточили Петра Степановича турботою і теплом. Вони дуже сподіваються, що незабаром він повернеться додому…

Родина безмежно вдячна всім, хто опинився в ту важку хвилину поруч з Петром Степановичем і надав йому допомогу. Це був тест на людяність, який медпрацівники та звичайні перехожі пройшли успішно.

Ми теж щиро бажаємо Петру Степановичу якнайшвидшого одужання!

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Як повідомляв MYNYZHIN, 22 лютого ніжинка Анна Стельникович опублікувала у соцмережі пост: вона стала свідком того, як медпрацівники рятували життя людині напроти амбулаторії №9 по вул. Успенській. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: