Завантаження ...
banner
banner

Жителя Чернігівщини засуджено на 15 років за держзраду та дезертирство

Жителя Чернігівщини засуджено на 15 років за держзраду та дезертирство фото

Деснянський районний суд Чернігова присудив до 15 років позбавлення волі мешканця Чернігова громадянина Бєлоногова Є.Л., який у 2014 році служив у Криму та після анексії півострова перейшов на бік ворога. Запроданець був виявлений та притягнутий до передбаченої законом відповідальності завдяки цілеспрямованій роботі співробітників військової контррозвідки СБ України, — пише sknews.net.

Як відомо з вироку суду, громадянин Бєлоногов Є.Л. станом на березень 2014 року проходив військову службу за контрактом у 47 полку спеціального призначення внутрішніх військ МВС України, яка до 29.03.2014 дислокувалась в с. Краснокам`янка Феодосійського району Автономної Республіки Крим, на посаді стрільця першої роти у військовому званні «сержант».

Чоловік був уродженцем м. Красноармійськ Саратовської області рф. Мав громадянство України.

З 2000 року мешкав у Чернігові. У 2010-у був призваний на строкову військову службу, яку спочатку проходив у Львівській області, потім – на території АР Крим. У 2011 році звільнився з військовою служби та повернувся в м. Чернігів. У тому ж році уклав контракт і продовжив проходити військову службу у Внутрішніх військах МВС України на території Криму.

Також Бєлоногов був залучений на охорону громадського порядку у м. Києві під час Революції Гідності, а після подій лютого 2014 року разом зі своїм підрозділом повернувся на територію АР Крим у військову частину.

Після анексії Криму зрадник прийняв рішення прийняти присягу ворогові.

Чоловік вступив на військову службу до росгвардії, у подальшому приблизно в 2017—2018 роках був переведений для проходження служби до Чечні, де і зараз перебуває. Підтримав військову агресію росії проти України, вважав, що рф не вчиняла злочину проти України. За іншими свідченнями, дезертир разом зі своєю дружиною переїхали в Чечню у 2016 році.

Співслужбовець, який проходив службу зі зрадником та був його командиром, підтвердив, що обвинувачений виявив бажання проходити службу в рф, викладав фото у соціальних мережах, на знімках він вже був в армійській формі рф.

Вирок суду набрав законної сили. Строк відбування призначеного покарання розпочнеться з моменту фактичного затримання злочинця.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: