Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині чоловік наловив риби на 100 тисяч

На Чернігівщині чоловік наловив риби на 100 тисяч  фото

Сьомого березня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Пише Челайн

На озері поблизу с. Мале Устя Сосницької громади виявлено місцевого мешканця, який ловив рибу з човна за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки простої.

В протизаконний спосіб порушник добув 58 екз. водних біоресурсів, загальною вагою 70 кг: лящ – 45 екз., судак звичайний – 3 екз., головень європейський – 3 екз., білизна звичайна – 2 екз., плоскирка – 2 екз., в’язь (червонокнижний вид) – 1 екз. та рак – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 102850 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ВП№1 Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 та ч. 2 ст. 90 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонене знаряддя лову, дерев’яний човен, автомобіль Renault Duster та незаконно добуті водні біоресурси.

Довідкова інформація:

На водоймах Чернігівської області діють заборони на вилов водних біоресурсів: до початку весняно — літньої заборони на період нересту 2024 року- на зимувальних ямах, до 31 березня 2024 року (включно) – на вилов щуки, по 30 червня 2024 року (включно) – на вилов раків.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: