Завантаження ...
banner
banner

«Молитовник українського воїна» і врятоване життя: ніжинський видавець Микола Лисенко поділився вражаючими фактами

«Молитовник українського воїна» і врятоване життя: ніжинський видавець Микола Лисенко поділився вражаючими фактами фото

18 березня 2024 року студенти спеціальності «Журналістика» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відвідали приватне видавництво Миколи Лисенка.

Саме тут народжуються унікальні книги, замовниками яких є не лише місцеві автори, а й досить знані в Україні особистості, як, до прикладу, Герой України Кирило Буданов.

Фото: Книга Кирила Буданова, яку друкувало ніжинське видавництво

Студенти дізналися про всі етапи створення книги від самого засновника видавництва і його керівника. Саме він провів гостей у виробничі цехи і продемонстрував роботу новітніх машин, завдяки яким виходять великі тиражі книг. Тут використовують офсетну машину, різограф, є обладнання для тиснення, верстати для склейки, швидкосшивачі сторінок та інше. Нещодавно мали велике замовлення на книгу з округленим корінцем, тому придбали нове обладнання й продемонстрували студентам як воно працює.

Дружній колектив видавництва не тільки показав свої професійні вміння та навички, студенти почули багато цікавих історій, які трапляються між замовниками та співробітниками. Найбільш вразила чуттєва історія про «Молитовник українського воїна», який врятував життя українського військового. Саме ця маленька книжечка, яку безкоштовно друкує видавництво і передає на фронт, зупинила уламок ворожого снаряду та зберегла життя нашому бійцеві.

По закінченню екскурсії відвідувачі отримали невеличкі подарунки як пам’ять про цей незабутній візит.

Авторка: Ірина Лук’яненко, студентка I курсу спеціальності «Журналістика»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: