Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині триває облаштування фортифікаційних споруд уздовж держкордону

На Чернігівщині триває облаштування фортифікаційних споруд уздовж держкордону фото

На Чернігівщині на всій ділянці державного кордону триває будівництво фортифікаційних споруд. За попередніми розрахунками, загальна вартість робіт – близько 1,5 млрд гривень.

Пише Суспільне

Про це під час брифінгу 21 березня сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

"На сьогодні вже перші гроші надійшли в область. Скажу відверто, що грошей ми не чекали. Точніше, ми їх чекали, але ми, не чекавши грошей, почали роботи. У 2022 році багато фортифікацій ми облаштовували своїми силами, із залученням лісоматеріалу, який вилучався військовими. А зараз ці роботи з облаштування фортифікацій, капітальних споруд фінансуються за кошти резервного фонду".

За словами Чауса, роботи ведуться у двох напрямках – це невибухові загородження і взводні опорні пункти.

"Залучено дуже багато ресурсів: як техніки, так і людей, задля того, щоб ми ці роботи завершили якомога швидше. Все встигнемо, все зробимо так, щоб у ворога не було можливості і бажання іти вдруге на Чернігівщину".

Щодо термінів, коли мають завершити облаштування фортифікаційних споруд, Чаус сказав так:

"Ми готуємось невпинно до будь-якого сценарію і розвитку подій. Ми встигнемо в ті терміни, які ми собі поставили. Ці терміни точно не прив’язані до будь-яких можливих подій з боку ворога. Ми встигнемо до того часу, щоб ворог на це подивився і прийняв рішення: сюдою не ходити, нашою землею".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: