Завантаження ...
banner
banner

Забрати дитину від батьків щоб врятувати їй життя

Батько хворий на активну форму туберкульозу, матір не з’являлась вдома вже тиждень. Дитину виховує і утримує бабуся. А живуть усі в однокімнатній квартирі площею в 30 квадратних метрів.



Батько хворий на активну форму туберкульозу, матір не з’являлась вдома вже тиждень. Дитину виховує і утримує бабуся. А живуть усі в однокімнатній квартирі площею в 30 квадратних метрів.

На черговому засіданні міського виконавчого комітету його членам припало виконати неприємну місію – забрати 7-річну дитину від батьків щоб врятувати їй здоров’я і життя. Але цей захід - необхідний. Вже сьогодні дитина з бабусею та соціальним працівником їде до Чернігова для обстеження на туберкульоз. Якщо вона встигла захворіти – доведеться лікуватися в тому ж таки Чернігові, якщо зі здоров’ям все гаразд – повертається додому і, поки що тимчасово, буде жити у дитячому будинку.
 
Про ситуацію, що склалася в сім’я розповіла начальник служби у справах дітей Рацин Наталія Борисівна. Як виявилося дитиною опікується в основному бабуся, батьки нею майже не займаються і офіційно ніде не працюють. Більше того, батько дитини родом з Закарпаття і певний час навіть не жив у Ніжині, доки не помер дідусь, який був налаштований проти нього.

Тривалий час батько вже лікувався від туберкульозу. А майже рік тому, коли не стало дідуся він знову приїхав до Ніжина. Через активну форму туберкульозу, є загроза зараження на цю хворобу і в решти членів родини, особливо у дитини. Тому напередодні було скликано екстрену нараду Служби у справах дітей на якій і вирішено тимчасово забрати дівчинку.
 
За словами Наталії Борисівни, дитину забирають, поки що, на короткий час і без позбавлення її батьків батьківських прав. Виконком погодився з цим. А вже найближчим часом буде подано і відповідну заяву до суду.
 
Опікуном, швидше за все, призначать бабусю, але чи житимуть вони в одній квартирі з нею поки що сказати важко – однокімнатна квартира. Є потреба направити батька дитини на примусове лікування від туберкульозу, але чи вдасться це зробити – теж сказати важко. Тому перші кроки – це не дозволити дитині захворіти, а вже потім буде вирішуватися і питання з її проживанням.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: