Завантаження ...
banner
banner

Чиновнику з Ніжина оголосили підозру в розтраті двох млн гривень бюджетних коштів: подробиці

Чиновнику з Ніжина оголосили підозру в розтраті двох млн гривень бюджетних коштів: подробиці фото

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що керівник комунального підприємства Ніжинської міської ради здійснив закупівлю великої партії вимірювального обладнання за безпідставно завищеними цінами. Збитки місцевого бюджету перевищили два мільйони гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернігівської області.

У ході досудового розслідування слідчі обласної поліції за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області встановили, що підозрюваний чиновник побудував схему розтрати бюджетних коштів. Упродовж 2023 року фігурант реалізував її, використавши своє службове становище.

Спочатку зловмисник наказав підлеглим розробити цільову програму встановлення 150-ти вимірювальних комплексів на об’єктах керованого ним підприємства. Згодом фігурант домігся ухвалення цієї програми сесією Ніжинської міської ради, з виділенням відповідного фінансування з бюджету.

Для створення видимості законних дій чиновник наказав підлеглій розмістити тендерну документацію для проведення відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель «Prozorro». Однак тендерні вимоги були явно дискримінаційними, прописаними під одного конкретного учасника, який і переміг.

Слідство встановило, що внаслідок протиправних дій чиновника безпідставна переплата з бюджету склала понад два мільйони гривень.

На підставі отриманих в ході досудового розслідування матеріалів слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури повідомив комунальному чиновнику про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Фото: Суспільне Чернігів

Як повідомляв MYNIZHYN, роками голова Деснянської селищної ради Юрій Осташевський отримував 150% премії. Попри те, що місцеві депутати ще у 2021-му на сесії визнали його роботу незадовільною і скасували йому доплати. Отже, йдеться про заволодіння бюджетними коштами в сумі близько 900 000 гривень шляхом зловживання службовим становищем головою громади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: