Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському пологовому встановили сонячну електростанцію: подробиці

У Ніжинському пологовому встановили сонячну електростанцію: подробиці фото

Вісім годин роботи під час блекауту та 540 тисяч гривень економії на рік: у Ніжинському пологовому будинку встановили сонячну електростанцію. Цей проєкт вдалось реалізувати за фінансової підтримки донорів. Загалом електростанція коштує понад чотири мільйони гривень, — пише Суспільне Чернігів.

Про це Суспільному розповів міський голова Ніжина Олександр Кодола.

"Ми тут вдячні Yellowblue Foundation у співпраці з «Екоклубом», які підтримали цей проєкт і профінансували. Цей проєкт дуже важливий, тому що ця сонячна електростанція обладнана акумуляторними батареями, що дає можливість навіть у випадку повного блекауту забезпечити роботу цього закладу ще на понад вісім годин. Це така собі гібридна електростанція, яка і виробляє електроенергію, і одразу видає її споживачу, але й накопичує".


Фото: Міський голова Ніжина Олександр Кодола. Джерело: Суспільне Чернігів

Енергоменеджер громади Денис Ворона показує апаратну, де розміщені інвертори та батареї. Вони забезпечують роботу сонячної електростанції у Ніжинському пологовому будинку. Каже, їхня загальна потужність — 65 кіловатів.

"Вони працюють в разі необхідності, а інвертори розподіляють нашу енергію між лініями закладу. Під час блекауту ці батареї будуть живити найкритичніше обладнання — це операційні і так далі".


Фото: Денис Ворона показує апаратну, де розміщені інвертори та батареї. Джерело: Суспільне Чернігів


Фото: Сонячна електростанція. Джерело: Пресслужба Ніжинської міської ради

Щороку в Ніжинському пологовому будинку народжується близько 900 малюків та проводиться понад дві тисячі оперативних втручань.


Фото: Новонароджена дитина. Джерело: Суспільне Чернігів

Облаштування сонячної електростанції допоможе забезпечити безперебійну роботу пологового будинку, розповідає гендиректор закладу Валерій Якуба. За його словами, до них приїжджають народжувати жінки з усієї громади.

"Пологовий будинок розрахований на 90 ліжок: 40 акушерських і 50 гінекологічних. Є ще окремо відділення реанімації: це по три ліжка для жінок, як правило після операції вони там перебувають. Дитяча реанімація є".


Фото: Гендиректор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба. Дежерело: Суспільне Чернігів

Такі сонячні електростанції найближчим часом планують установити на очисних спорудах та на даху однієї зі шкіл, каже Олександр Кодола.

Як повідомляв MYNIZHYN, у Ніжинському пологовому будинку в рамках проєкту "Будівництво дахової сонячної електростанції" планують встановити сонячну електростанцію за 4 328 210 гривень.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: