Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на 50 тисяч гривень штрафу

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на 50 тисяч гривень штрафу фото

1 квітня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

На Десні, поблизу с. Боромики Киселівської громади виявлено мешканця с. Киїнка, який ловив рибу з човна за допомогою заборонених знарядь лову – трьох одиниць сіток поріжних. Під час нерестової заборони, в протизаконний спосіб, порушник добув 32 екз. карася сріблястого, загальною вагою дев'ять кілограм. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 50 592 грн.


Фото: Браконьєр з трофеями. Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Чернігівський РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонені знаряддя лову, гумовий човен та незаконно добуті водні біоресурси.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Як повідомляв MYNIZHYN, З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: