Завантаження ...
banner
banner

Пил із Сахари в Ніжині: чи відчули його місцеві мешканці (Опитування)

Пил із Сахари в Ніжині: чи відчули його місцеві мешканці (Опитування) фото

1 квітня до України дістався пил із Сахари. Його принесла хвиля тепла із західного Середземномор'я, пояснювали синоптики. Цей пил створює ефект затуманеного неба, в приземному шарі може спостерігатися імла. Украй погана ситуація з пилом спостерігалася в столиці. Дороги добряче замело, а видимість під час поїздки на авто була мінімальною. Цей пил не оминув і Ніжин.

Журналісти MYNIZHYN цікавилися чи відчули ніжинці африканський пил в місті.

Столиця відчула найбільше

2 квітня у Києві істотно погіршилася погода через пил із африканської пустелі. У місцевих телеграм-каналах мешканці публікували багато відео, де відобржено наслідки негоди. На кадрах видно, що вулиці столиці вкрито хмарами з пилу, а власники автомобілів публікували поточні ситуації на дорогах. На доданок, Укргідрометцентру повідомляв, що на 2 квітня в столиці очікувалися пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності), що лише ускладнило ситуацію.

Чи відчули пил із Сахари ніжинці

2-3 квітня на вулицях міста було надзвичайно вітряно й пилом огортало все, до того ж, не тільки з пустелі, а й нашим, "ніжинським". Для того, щоб з'ясувати чи відчули ніжинці появу цього пилу, ми провели опитування у нашому Телеграм-каналі, Вайбері та на сторінці Фейсбук.


Фото: Опитування у Вайбер. Джерело: Скриншот

Думка користувачів Вайбер розділилася максимально: третина опитаних відчули наявність пилу, третина не змогла розрізнити, чий усе-таки був пил, та заключна третина непомітила його наявності або ж не були проінформовані про його можливу появу.


Фото: Опитування в Телеграм. Джерело: Скриншот

Думка користувачів Телеграм різниться з користувачами Вайбер. Більшість все ж відчули наявність пилу з пустелі.

Користувачі Фейсбук не охоче коментували дане питання, але, судячи з реакцій на дописі, були здивовані тим, що відбувається в столиці.

Чи чекати появу пилу з Сахари знову: що відомо

До 10 квітня надходження пилу з Сахари в Україну очікувати не варто. Наразі ситуація стабілізувалась.

Про це повідомила речник Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію.

"Зараз в інтернеті багато пишуть про те, що може бути знову таке. Дійсно, по території Франції чергова порція пилу надійшла до цієї країни, але зараз на території України інші повітряні потоки і принаймні до 10 квітня ніякого надходження пилу (з Сахари, - ред) ми не очікуємо", — сказала вона.

Можливо, ви робили фото, де зафіксували пил із Сахари у Ніжині? Будемо вдячні, якщо поділитеся у коментарях до допису в Фейсбук.

Раніше ми повідомляли, що у неділю, 31 березня 2024 року, на Чернігівщині температура повітря становила +24,6 градусів. Це вперше за 56 років. В цей день 1968 року температура повітря була +21,3 градуси.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: