Завантаження ...
banner
banner

Німеччина профінансувала реновацію лікарні в Ніжині: подробиці

Німеччина профінансувала реновацію лікарні в Ніжині: подробиці фото

Коштом уряду Німеччини профінансовано реновацію приміщень КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького» і КНП «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги». В цих закладах проведено ремонти і перепланування на окремих поверхах. В квітні в них запрацюють кол-центри, а згодом — сонячні електричні станції, — пише GIZ Ukraine: Resilient Society.

Наприкінці 2022 року проєкт GIZ Ukraine «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions» отримав запити на допомогу від громад з п’яти регіонів. Громади потребували допомоги у відновленні самих закладів, а також у вдосконаленні сервісу та комунікації в існуючих закладах охорони здоров’я.

«У рамках проєкту по реновації лікарень ми обрали комплексний підхід, - розповідає Рене фон Прондзінскі, керівник компоненту соціальної інфраструктури. – Тому окрім проведення відновлювальних робіт, ми були сфокусовані на підсиленні стійкості закладів загалом і впроваджені нової філософії лікарень. Йдеться про впровадження рішення в частині комунікації з пацієнтами, а також підвищення енергонезалежності закладу».

Для кожного з медичних закладів розроблено окремий пакет будівельних рішень, що імплементовано навколо ремонтних робіт приміщення кол-центру. Його оператори надаватимуть інформацію про розклад роботи лікарів, діагностичні процедури та правила підготовки до них, що напряму впливає на якість медичних послуг.

Це комплексний і принципово новий рівень обслуговування пацієнтів, які зможуть користуватись зручними каналами зв’язку. Відкриття центру планується в квітні 2024 року, а поки проходить етап навчання персоналу і налагодження роботи.
Також влітку 2024 році на території обох медичних закладів запрацюють сонячні електричні станції. В Ніжині її встановлена потужність складатиме 50 кВт*год (пік), а в Бахмачі - 25 кВт*год (пік). За попередніми розрахунками в сонячну погоду забезпечуватиме покриття значної частки потреб в електриці лікувального закладу.

Проєкт реновації закладів охорони здоров’я в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions» з облаштуванням сучасних кол-центрів і встановленням сонячних електростанцій
охопить вісім закладів в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях.

Як повідомляв MYNIZHYN, вісім годин роботи під час блекауту та 540 тисяч гривень економії на рік: у Ніжинському пологовому будинку встановили сонячну електростанцію. Цей проєкт вдалось реалізувати за фінансової підтримки донорів. Загалом електростанція коштує понад чотири мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: