Завантаження ...
banner
banner

Забрали майже всіх: у Ніжині зооволонтери роздавали тварин з прикордоння Сумщини

Забрали майже всіх: у Ніжині зооволонтери роздавали тварин з прикордоння Сумщини фото

У Ніжині 6 та 7 квітня відбувся ярмарок, де зооволонтери роздавали собак, яких через постійні обстріли евакуювали з прикордоння Сумщини.

Про це у коментарі Суспільному розповіла зооволонтерка Ірина Павлова.

За її словами, зооволонтери у вихідні завжди роздають цуценят. Тож вирішили зробити ярмарок, на якому собаки з Сумщини знайшли б собі нових господарів.

"Ми вирішили теж взяти всі клітки, які брали на Сумщину, так само посадили всіх собачок, яких привезли звідти й так два дні роздавали. З 22 собачок залишилося п'ятеро".


Фото: Зооволонтерка Ірина Павлова. Автор: Ірина Павлова

Собак пропонували безкоштовно. Деяким людям волонтери відмовляли віддавати собаку, частіше це були люди похилого віку, каже пані Ірина. У нових господарів записували номери телефонів та адресу куди везуть собаку. Також новим господарям видавали краплі від кліщів.

"Собаки всі були стерилізовані, але ми всім ще видавали краплі від кліщів, тому що зараз сезон, і дуже багато від цього помирає собак".


Фото: Нові господарі врятованої собаки з Сумщини. Автор: Ірина Павлова

Також зооволонтерка каже, що собак забирали не тільки люди з Ніжина.

"Було багато людей, і з дітками, всі роздивлялися та обирали собі собачку. Брали собак і з області, наприклад, Вертіївка. У Київ також поїхала собачка".


Фото: Новий господар врятованої собаки з Сумщини. Автор: Ірина Павлова


Фото: Новий господар врятованої собаки з Сумщини. Автор: Ірина Павлова

Нагадаємо, 27 березня зооволонтери привезли безпритульних тварин з прикордоння Сумщини. Евакуювали 22 собаки та кота через постійні обстріли. Тварини перебували у притулку ГО "Щаслива тварина" де за два дні перед поїздкою збудували для тварин два додаткові вольєри.

Також зооволонтерка розповіла, що тварини були у важкому стані, вражені кліщами, а одній собаці довелося ставити крапельницю.

"Всім тваринам ми надали допомогу. Частина собак були дуже худі, але не всі, бо за ними піклувалася жінка, але їй не вистачає їжі, чим їх годувати".

Як повідомляв MYNIZHYN, ми поспілкувалися з волонтеркою Тетяною Косач, яка розповіла нам свій шлях цієї нелегкої праці, про те, як за прикладом Тетяни, церква долучилася до волонтерства в промислових масштабах читайте у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: