Завантаження ...
banner
banner

Писанкова Алея та Великоднє дерево: Ніжин вбирається до Великодня

Писанкова Алея та Великоднє дерево: Ніжин вбирається до Великодня фото

За традицією, напередодні Великодня у Ніжині прикрасили Великоднє дерево та облаштували Писанкову алею. Ця традиція виникла у 2022 році. Уперше її створювали, коли місто оточили росіяни. Тоді вона була символом надії, — пише ЧеLine.

«Ми створювали все з доступних на той час матеріалів. Тобто це ОСБ, фарби, які були в нас вдома. Тоді ми продумали патріотично-автентичну композицію. Ми створили 9 писанок», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН Тетяна Бассак, начальник Управління культури і туризму Ніжинської міської ради.


Фото: Писанкова алея в Ніжині. Джерело: ЧеLine

Наразі ніжинські майстри вже створили 15 таких писанок.


Фото: Писанкова алея в Ніжині. Джерело: ЧеLine


Фото: Писанкова алея в Ніжині. Джерело: ЧеLine

«З одного боку писанки – патріотична композиція, з другого – орнамент. Тобто ми зберігаємо традицію писанок, що притаманна наразі Україні. Колекція поповнюється. Колись Великодня алея була в нас на центральній вулиці Горлівській. Але під час повномасштабного вторгнення ця вулиця стала вулицею прощання з нашими Героями. Тому цього разу ми створили алею в парку Заньковецької. Там і прикрасили Великоднє дерево, проте кожен мікрорайон міста, кожен заклад прикрашають ці Великодні дерева і в себе», – пояснила Тетяна Бассак.


Фото: Писанкова алея в Ніжині. Джерело: ЧеLine

Авторка: Оксана Замятіна

Як повідомляв MYNIZHYN, наші журналісти пройшли вулицями Ніжина і запитали у перехожих: "Чи будуть вони святкувати Великдень, йти до церкви та пекти пасочки?".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: