Завантаження ...
banner
banner

Понад 13 млн: на півночі України лісівники висаджували дерева

Понад 13 млн: на півночі України лісівники висаджували дерева фото

У північних філіях ДП «Ліси України» офіційно завершилася весняна лісокультурна кампанія 2024. Попри напружену ситуацію на прикордонні, лісівники продовжують висаджувати ліс у рамках програми Президента «Зелена країна».  Фахівці докладають всіх зусиль, аби створити якомога більшу кількість нових насаджень на доступних територіях.

Цієї весни на Сумщині та Чернігівщині висадили 13 млн 270 тис. сіянців на площі 2102,5 га, з яких 46 га – це нові ліси. Цього разу висадили на 1 млн 853 тис. сіянців більше, ніж за той самий період попереднього року.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Висаджували сосну звичайну й дуб звичайний, які є переважаючими породами на Півночі, а також ялину європейську, березу повислу, вільху чорну. Для посадки використовували й 90, 9 тис. шт. сіянців із закритою кореневою системою, які мають кращу приживлюваність й більш економні у догляді.

Детально по областях

  • На Сумщині висадили 5 млн 832 тис. сіянців на площі 938,8 га, з яких 11,2 га – це нові ліси. Лідером цієї весни стала філія «Шосткинське лісове господарство»;
  • На Чернігівщині висадили 7 млн 438 тис. сіянців на площі 1163,7 га, з яких 34,8 – це нові ліси. Лідером стала філія «Городнянське лісове господарство».

"Ми також здійснювали заліснення деградованих земель, які місцеві громади передали філіям у рамках міжнародного проєкту FOREST RECOVERY. Тепер на тих ділянках, що раніше пустували, зростають молоді сіянці, які у майбутньому стануть великим лісом. Це важливий крок у напрямку створення стійких та здорових насаджень, що сприятимуть екологічному благополуччю на довгі роки вперед", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв MYNIZHYN, дослідження впливу війни на довкілля розпочалося аж з 2014 року. Спочатку громадські організації робили це точково, а у 2022-му році держава на офіційному рівні почала фіксувати збитки довкіллю. Вже на сьогодні сума надзвичайно велика — 2.4 трлн гривень, із них 23.4 млрд гривень — шкода, заподіяна Чернігівщині. Ці дані постійно оновлюють на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: