Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина провела в останню путь двох захисників — Сергія Матвеєєва та Миколу Войтенка

Чернігівщина провела в останню путь двох захисників — Сергія Матвеєєва та Миколу Войтенка фото

4 травня на Чернігівщині попрощалися з двома захисниками — солдатом Сергієм Матвєєвим та Миколою Войтенком. Обидва загинули в боях на Харківщині та Луганщині відповідно.

Про це в коментарі Суспільному повідомили в Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Сергій Матвєєв народився 12 серпня 1992 року у Прилуках. Навчався у Прилуцькому ліцеї № 13. Продовжив навчання у Прилуцькому технічному фаховому коледжі за спеціальностями "Електрогазозварник", "Обслуговування, устаткування та систем газопостачання".


Фото: Солдат Сергій Матвєєв. Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Проходив строкову військову службу в лавах ЗС України. У 2014 році став на захисті країни, брав участь в АТО. У перший день повномасштабного вторгнення не лишився осторонь та у складі лав ТрО боронив Прилуки. Далі захищав Україну на посаді водія-електрика відділення безпілотних авіаційних комплексів.


Фото: Прощання з Сергієм Матвєєвим у Прилуках. Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

За час служби відзначений нагрудним знаком "Золотий хрест", медаллю "За незламність духу. Авдіївка".


Фото: Прощання з солдатом Сергієм Матвєєвим у Прилуках. Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Загинув 30 квітня 2024 року у бою з ворогом на Харківщині. Попрощалися та поховали у Прилуках.

Микола Войтенко народився 26 жовтня 1989 року у Чернігові. З часом переїхав проживати до села Киїнка Чернігівського району. Після початку повномасштабного російського вторгнення боронив Україну на посаді стрільця-снайпера аеромобільного відділення.


Фото: Солдат Микола Войтенко. Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Загинув 27 квітня 2024 під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися у Чернігові, поховали на кладовищі Киїнки.


Фото: Прощання з солдатом Миколою Войтенком у Чернігові. Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Як повідомляв MYNIZHYN, 28 квітня у Ніжині на Алеї Слави відкрили чотири стенди в пам'ять про 24 загиблих захисників: Костянтина Ковтуна, Богдана Паскевича, Олексія Коваленка, Олексія Ільчука, Владислава Очковського, Ярослава Кави, Сергія Бутенка, Сергія Кебкала, Володимира Драба, Дмитра Прохи, Віталія Нещерета, Артура Слухая, Михайла Смірнова, Сергія Наконечного, Юрія Штанька, Олександра Федченка, Сергія Сови, Володимира Соляника, Артема Бредюка, Станіслава Пінчука, Артема Тризуба, Анатолія Могили, Артема Ваніна та Володимира Петренка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: