Завантаження ...

Продала молочні продукти за сувенірні гроші: як ошукали мешканку Чернігівщини

Продала молочні продукти за сувенірні гроші: як ошукали мешканку Чернігівщини фото

Прикра ситуація трапилась на Сновщині. Зловмисник ошукав 70-річну місцеву мешканку на ринку, де вона торгувала молочкою. Продукція якісна, попит великий, а значить черги... Як сталося так, що жінка не помітила фальшиву купюру — читайте у матеріалі, пише Час Чернігівський.

Хтось купує у жінки молочне постійно, хтось — уперше. Та головне — до того дня все було нормально: одурити ніхто не намагався. Тож, коли молодий чоловік розрахувався тисячною купюрою, нічого не викликало підозр. Тим більше, що перевіряти банкноту не було коли — була велика черга з людей.

На вигляд купюра була як звичайна — основний колір блакитний, на лицьовому боці — портрет Володимира Вернадського. Те, що гроші сувенірні, жінка виявила пізніше.

Такі банкноти продаються для різних розіграшів, конкурсів, театральних вистав тощо. Цілу пачку, у якій 80 фіктивних купюр номіналом одна тисяча, можна купити за 50 справжніх гривень. Візуально банкноти дуже схожі. Поки не помітиш напису на зразок «Це не гроші, це приколи».

Зрозумівши, що її ошукали, жінка дуже засмутилася. І через збитки, і через те, що покупець поглумився з її праці. Плакала з досади. Та сльозами горю не зарадиш — пішла зі своєю бідою в поліцію. Правоохоронці спрацювали швидко — невдовзі зловмисник уже давав свідчення. Гроші за товар він віддав жінці до копійки, а незабаром постане перед судом — співробітники Сновського відділення поліції вже завершили розслідування, і кримінальне провадження, що було відкрите за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шах- райство), скероване для розгляду.

Найменше передбачене покарання — штраф від двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 тис. грн), найбільше — обмеження волі на термін до трьох років.

Джерело: ГАРТ, авторка Ганна Юхименко

Як повідомляв MYNIZHYN, кожен похід до магазину передбачає витрати коштів, але ж усім хочеться зекономити. Як зросли ціни на продукти в провідних супермаркетах Ніжина та чи зросли вони взагалі — перевіряли журналісти MYNIZHYN.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: