Завантаження ...
banner

На Ніжинщині закрили дитячий санаторій "Пролісок"

На Ніжинщині закрили дитячий санаторій "Пролісок" фото

Дитячий санаторій "Пролісок" на Ніжинщиі припинив свою роботу. Дане рішення ухвалили депутати обласної ради під час сесії 16 травня, — пише Суспільне Чернігів.

В обласному дитячому санаторії "Пролісок" з березня 2020 року через пандемію коронавірусної хвороби, санаторне оздоровлення дітей не проводилось. Після скасовування карантину та з введенням воєнного стану в Україні, санаторій свою діяльність не відновив.

Що відомом про проблеми із фінансуванням "Проліска"

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року санаторій "Пролісок" залишився без фінансування. Національна служба здоров’я України не передбачила пакетів із санаторного оздоровлення. Через це понад 130 співробітників закладу залишаться без роботи. Залишилися працювати директор, бухгалтер, кадровик, комірник та охоронці.

У серпні депутати облради планували скликати позачергову сесію для можливого висловлення недовіри тодішньому голові облдержадміністрації Андрію Прокопенку. Привід – ситуація з фінансуванням санаторію "Пролісок". Андрій Прокопенко вважав ці звинувачення безпідставними. Також, з його слів, депутати готувалися до позачергової сесії, щоб висловити йому недовіру. Видання ПІК "Чернігівщина: події і коментрі" повідомляло, що збирати підписи для проведення цієї сесії може нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон. Сам Халімон у коментарі Суспільному цю інформацію спростував, а Прокопенко інформацію про їхній з Халімоном конфлікт залишив без коментарів.

Колектив санаторію писав звернення і збирав підписи з проханням профінансувати їхній заклад. Листи направили до голови облдержадміністрації, народного депутата України Валерія Зуба, який опікується цим округом, до Міністерства охорони здоров’я й Офісу Президента.

14 серпня представники п'яти фракцій з семи, представлених в облраді: "БПП-Солідарність", "Батьківщина", "Наш край", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Укроп" проводили пресконференцію на якій заявляли, що дають тиждень Андрію Прокопенку на розв'язання проблеми з санаторієм "Пролісок", що біля Ніжина.

21 серпня заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван повідомив, що більше мільйона гривень виділили санаторію "Пролісок", що біля Ніжина. Ці гроші пішли на виплату 2/3 заробітної плати працівникам.

Як повідомляв MYNIZHYN, до редакції сайту звернулися працівники санаторію «Пролісок», що розташований у селі Мала Кошелівка з проханням допомогти відстояти їхній заклад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: