Завантаження ...
banner

Брудна або каламутна вода з крану в ніжинців: чому так відбувається

Досить часто містяни звертаються до Ніжинського водоканалу з приводу питань, які стосуються якості води. На даний час найбільше запитань стосовно мутновато-білого забарвлення рідини. Начальник Ніжинського водоканалу Віталій Кошовий дав пояснення щодо найпоширеніших проблем, з якими стикаються ніжинці при використанні води з-під крана.

Про це на своїй сторінці пише Ніжинська міська рада.


Фото: Начальник КП "НУВКГ" Віталій Кошовий. Джерело: КП "НУВКГ"

«Мутнувато-біла вода. Це досить розповсюджене і цілком безпечне явище. Білого кольору вода набуває через бульбашки повітря, які накопичуються у воді переважно через високий тиск її подачі. Якщо набрати таку воду у ємність (глечик чи банку), через кілька хвилин бульбашки зникнуть і вона знову стане прозорою», — пояснив керівник водоканалу.

Комунальник розповів ще про декілька проблем з водою

Рідина має неприємний запах і жовтуватий колір. Здебільшого це трапляється, коли споживання води у домі незначне і вода застоюється в трубах. В та-кому випадку також варто спустити воду впродовж кількох хвилин перед тим, як нею користуватися.

Вода жовто-коричневого кольору, скоріш за все це пов'язано з ремонтом внутрішньобудинкових мереж. Після того, як воду відключили на час ремонту, а по-тім відновили подачу, стається так званий гідроудар, під час якого зі стінок труб зриваються відкладення іржі, що є цілком нормальним. Щоб отримати чисту воду, достатньо просто спустити її протягом кількох хвилин, доки вона знову не стане прозора.

Якщо після кип'ятіння води залишається осад. Накип, що може утворюватися на стінках чайника, не є свідченням поганої якості води, його утворення є абсолютно нормальним явищем. Цей осад — це солі кальцію й магнію, що є важливими елементами для здоров`я людини та мають бути присутні у питній воді. Систематичне вживання виключно дистильованої води, яка не залишає накипу, може призвести до захворювань, пов’язаних із порушенням водно-сольового балансу організму.

Як повідомляв MYNIZHYN, до Ніжинського університету завітав дослідник геноциду українського народу Генадь Побережний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: