Завантаження ...
banner

"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу

"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото

29 травня в "Гоголівській аудиторії" Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулася презентація книги "Майстер ілюзій" декана факультету психології та соціальної роботи Олексія Тимошенка. На заході були присутні як педагоги зі студентами, так і не байдужі містяни. Як це відбувалося — переглядайте у матеріалі.

18 оповідань, які входять до збірки «Майстер ілюзій», написані протягом достатньо тривалого періоду. У такий спосіб автор намагався підвести певний підсумок творчої діяльності. Тут вистачає місця і детективу, і фантасмагорії, і пригодам, і науковій фантастиці, а яскравість образів та оригінальність сюжетів робить твори Олексія Тимошенка цікавими для широкого кола читачів.

"Особливість даної книги полягає в тому, що кожна книга — це результат співпраці українського автора і митця-ілюстратора. Для прикладу, на обкладинці збірки представлена картина українського художника початку XX століття Олександра Богомазова. Збірка оповідань фантастичної прози та, як засвідчує сам автор, спроба описати повсякдення життя із різних сторін, космислення природи фантастичного в мистецтві та літературі». «Майстер ілюзій — це людина, яка може створити справжню магічну ілюзію, дивовижне перетворення, дивовижний подарунок, навіть якщо ціна цього буде дуже висока", — зазначає автор книги Олексій Тимошенко.


Фото: Олексій Тимошенко. Автор: Олександр Воронуха

Книга "Майстер ілюзій" продовжує нову українську серію #СередСвоїх.

Критики високо оцінили нову збірку, відзначають оригінальний підхід, глибину і багатогранність оповідань, які попри фантастичний контекст, фокусують увагу на важливих питаннях людського буття та міжособистісних стосунків.

Присутні мали змогу ближче познайомитися з автором, послухати цікавий життєвий екскурс та заглибитися в загадковість написаного на сторінках. 

Серед присутніх, хто мали за честь привітати колегу з виходом збірки, були: ректор Ніжинського університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко; автор рецензії на книгу «Мастер ілюзій», член Національної спілки письменників України і Національної спілки журналістів України, лауреат Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф» та обласних літературно-мистецьких премій імені Михайла Коцюбинського та Леоніда Глібова, доцент кафедри літератури, методики її навчання та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Забарний; науковець, історик, декан факультету філології, історії та політико-юридичних наук, кандидат історичних наук, доцент Володимир Мартиненко; доцент кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту, кандидат педагогічних наук Артур Бобро; канидат фіологічних наук, доцент кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Оксана Капленко; доктор пеихологічних наук, професор кафедри загальної та практичної психології Микола Папуча; директор бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, завідувач Музею рідкісної книги, засновник Кімнати–музею мореплавця Юрія Лисянського Олександр Морозов.

Кожен з них поділився враженням від книги, побажав Олексію Тимошенку подальших творчих звершень та висловив слова подяки за даний витвір літературного мистецтва.

Наостанок презентації Олексій Тимошенко дав відповіді на найпопулярніші запитання, які стосувалися його особистих вподобань в літературі, та на три коротеньких, які пролунали із залу слухачів від В'ячеслава Циби.


Фото: В'ячеслав Циба. Автор: Олександр Воронуха

Олексій Тимошенко також подарував примірники книг для Ніжинської центральної бібліотеки та Музею рідкісної книги.


Фото: Книги для Центральної міської бібліотки (Олена Єкименко та Олексій Тимошенко). Автор: Олександр Воронуха


Фото: Книга для Музею рідкісної книги (Олексій Тимошенко та Олександр Морозов). Автор: Олександр Воронуха

Вітаємо Олексія Тимошенка з вдалим письменницьким дебютом!

"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №2
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №3
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №4
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №5
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №6
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №7
"Майстер ілюзій": у Ніжинському університеті Олексій Тимошенко презентував книгу фото №8

Як повідомляв MYNIZHYN, 15 травня у стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулась визначна для міста подія – презентація книги «Ніжинське шістдесятництво: Леся Коцюба».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: