Завантаження ...
banner

На Чернігівщині чоловік сплатить 49 тисяч гривень штрафу за вилов риби під час нересту

На Чернігівщині чоловік сплатить 49 тисяч гривень штрафу за вилов риби під час нересту фото

31 травня 2024 року Чернігівським рибоохоронний патруль затримав браконьєра на водоймах Прилуцького району.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль

На ставку поблизу села Петрушівка Парафіївської громади виявлено мешканця села Парафіївка, який під час нерестової заборони, ловив рибу з човна за допомогою заборонених знарядь лову – трьох од. сіток поріжних. У протизаконний спосіб порушник добув 33 екз. риби, загальною вагою 14 кг: лин – 16 екз., карась сріблястий – 12 екз., окунь звичайний – один екз. та чотири екз. карася золотого (червонокнижного). Збитки, завдані рибному господарству України, склали 49 022 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Прилуцького РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 та ст. 90 ч. 2 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Прилуцького міськрайонного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси, човен ПВХ «Барк» та автомобіль «Таврія».

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Як повідомляв MYNIZHYN, у 35-річного жителя Чернігівського району виявлено гостре токсико-інфекційне захворювання, яке зумовлює токсин Clostridium botulinum, або, простіше, ботулізм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: