Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на 119 тисяч гривень

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на 119 тисяч гривень фото

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

Рейдова група у складі поліцейських сектору водної поліції Чернігівського райуправління поліції та Чернігівського рибоохоронного патруля під час патрулювання на озері в селі Миколаївка виявили факт браконьєрських дій. Місцевий житель у період нерестової заборони вийшов на воду та ловив рибу за допомогою сіток.

На місце виявлення правопорушника прибула слідчо-оперативна група поліції. У ході огляду місця події поліцейські встановили, що 52-річний чоловік в період нерестової заборони та в протизаконний спосіб за допомогою п'яти сіток добув 74 рибини, серед яких синець, плоскирка, лящ, щука, карась, тим самим завдав збитків рибному господарству України на суму 119 тисяч гривень.


Фото: Здобич браконьєра. Джерело: Національна поліція

Правоохоронці вилучили у зловмисника знаряддя лову та незаконно добуту рибу.

За цим фактом поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 стаття 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Таке правопорушення карається обмеженням на строк до трьох років.

Поліція нагадує, що з 1 квітня на території Чернігівської області діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. За порушення правил риболовства під час нересту передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність, залежно від тяжкості вчинених протиправних дій.

Як повідомляв MYNIZHYN, на Десні, поблизу села Леньків Новгород-Сіверської громади виявлено місцевого мешканця, який ловив рибу з човна за допомогою заборонених знарядь лову – три одиниці сіток поріжних. Під час нерестової заборони, в протизаконний спосіб, порушник добув 38 екз. риби, загальною вагою 37 кг: лящ - 18 екз., карась сріблястий – 17 екз., плоскирка – один екз., щука – один екз. та один екз. підуста (червонокнижного).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: