Завантаження ...
banner

Влада та освіта: що декларують ніжинські посадовці

Влада та освіта: що декларують ніжинські посадовці фото

Продовжуємо розповідати про доходи і видатки посадовців Ніжинської міської ради. Сьогодні звернемо увагу на чиновників та чиновниць, котрі пов'язані (або були пов'язані) з освітнім процесом.

Журналісти MYNIZHYN проаналізували, що задекларували за 2023 рік начальниця Управління освіти Ніжинської міської ради Валентина Градобик, директорка Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області Світлана Алєксєєнко, доцент кафедри теорії історії держави і права та конституційного права Національного університету фіскальної служби України Олег Баранков, доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Юрій Філоненко, старший викладач психології, завідувач навчально-методичного відділу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Володимир Король та викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Костянтин Смалій.

Валентина Градобик


Фото: Валентина Градобик

У декларації за 2023 рік начальниці управління освіти Ніжинської міської ради Валентини Градобик вказаний чоловік — Володимир Градобик.

Серед об'єктів нерухомості у декларації депутатки зазначено: квартира площею 50,7 м. кв. у Києві, у спільній частковій власності чотирьох осіб: Володимира Градобика — 25%, В'ячеслава Градобика — 25%, Вікторії Місюрової — 25% та Галини Градобик — 25%; дві земельні ділянки площею 0,15 м. кв. та 0,25 м. кв. у Ніжинському (Талалаївська ТГ), у спільній частковій власності двох осіб: Володимира Градобика та Катерини Покотилової — по 50%; житловий будинок площею 103,6 м. кв. у Ніжинському (Талалаївська ТГ), у спільній частковій власності двох осіб: Володимира Градобика та Катерини Покотилової — по 50%; житловий будинок площею 44,4 м. кв. у Ніжині, у власності Юлії Борщ з правом безоплатного користування на ім'я декларантки. Вартість жодного з об'єктів нерухомості у декларації не зазначено.

Серед транспортних засобів задекларовано: причіп ПГМФ 8304 (2012 року випуску) вартістю 6000 на дату набуття (2012 рік) та SKODA OCTAVIA (2012 року випуску) вартістю 350 тис. гривень на дату набуття (2022 рік). Обидва об'єкти у власності чоловіка Володимира.

Джерелами доходу Валентини Градобик є: заробітна плата за основним місцем роботи (майже 440 тис. гривень) та пенсія (215 тис. гривень). Також зазначено й дохід чоловіка Володимира Градобика, а саме: заробітна плата за основним місцем роботи (476 тис. гривень) та кошти від продажу транспортного засобу (80 тис. гривень).

Готівкових коштів задекларовано: 2 тис. доларів США у власності Валентини Градобик та 3 тис. доларів США у власності Володимира Градобика. Також подружжя має у спільній сумісній власності депозит у розмірі 150 тис. гривень.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відсутня інформація щодо транспортного засобу DAEWOO LANOS (2005 року випуску), вочевидь про продаж якого йдеться у цьогорічній декларації; відрізняється розмір річного доходу у чоловіка Володимира приріст — 83 тис. гривень (без урахування коштів за продаж авто); у Валентини Градобик сумарний приріст — 82 тис. гривень.

Світлана Алєксєєнко


Фото: Світлана Алєксєєнко. Джерело: Ніжинський міський ліцей

У декларації за 2023 рік директорки Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області Світлани Алєксєєнко вказаний чоловік — Ігор Алєксєєнко.

Серед об'єктів нерухомості у декларації присутні: квартира у Ніжині (вартість та площа не вказані) у власності чоловіка Ігоря; земельна ділянка площею 997 м. кв. у Ветріївці (Вертіївська ТГ) у власності чоловіка Ігоря.

Наявні корпоративні права на ГО "Об'єднання керівників закладів загальної середньої освіти Ніжина". Дата набуття — 2018 рік. Власність декларантки.

Інформація про транспортні засоби та грошові активи — відсутня.

Єдиним джерелом доходу Світлани Алєксєєнко є заробітна плата отримана за основним місцем роботи (250 тис. гривень). Також у декларації міститься інформація про джерела прибутку чоловіка Ігоря (заробітна плата отримана за основним місцем роботи та пенсія), але сума не зазначена, оскільки "Член сім'ї не надав інформацію".

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відсутня інформація про квартиру площею 65,3 м. кв у Ніжині, вартість на дату набуття (2021 рік) — 613 тис. гривень, у спільній частковій власності подружжя — по 50%; відрізняється розмір доходу декларантки — зменшився на 83 тис. гривень; наявна інформація про суму прибутку чоловіка Ігоря (заробітна плата), яка становить 95 тис. гривень.

Олег Баранков


Фото: Олег Баранков. Джерело: Олег Баранков/Facebook

У декларації за 2023 рік депутата Ніжинської міської ради Олега Баранкова вказана дружина — Любов Клименко та син Олег.

Серед об'єктів нерухомості у декларації Олега Баранкова наявні: земельна ділянка площею 20000 м. кв. у Переяслівці (Ніжинська ТГ) у власності декларанта; квартира площею 68,3 м. кв. у Ніжині, у власності декларанта; квартира площею 52 м. кв. у Борзні, у спільній частковій власності трьох осіб: Любові, Світлани та Ольги Клименко — по 33%. Вартість жодного з об'єктів нерухомості на дату набуття не зазначено.

Задекларованими джерелами доходу Олега Баранкова є: пенсія (139 тис. гривень), заробітна плата отримана за основним місцем роботи (195 тис. гривень) та надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду (89 тис. гривень). Також міститься інформація про дохід дружини Любові у розмірі 100 тис. гривень від відчуження нерухомого майна.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відсутня інформація про земельну ділянку площею 1000 м. кв. у Ніжині, у власності дружини. Також відрізняється сума річного доходу декларанта — сумарний приріст —138 тис. гривень.

Юрій Філоненко


Фото: Юрій Філоненко. Джерело: Юрій Філоненко/Facebook

У декларації за 2023 рік депутата Ніжинської міської ради, доцента Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Юрія Філоненка вказана дружина — Олена Філоненко.

Об'єкти нерухомості, які задекларував депутат: квартира площею 58,3 м. кв. у Ніжині, вартість не вказано, у спільній частковій власності з дружиною Оленою — по 50%.

Серед транспортних засобів містить інформація про авто ЗАЗ DAEWOO T13110 (2007 року випуску), вартість не вказано, у власності декларанта.

У декларації містить інформація про джерела прибутку обидвох із подружжя: Юрій Філоненко отримав 350 тис. заробітної плати за основним місцем роботи, а дружина Олена — 203 тис. гривень заробітної плати за основним місцем роботи.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відрізняється лише сума річного доходу і становить приріст 165 тис. гривень у Юрія Філоненка. Натомість дружина Олена отримала на 4 тис. гривень менше.

Володимир Король


Фото: Володимир Король

У декларації за 2023 рік депутата Ніжинської міської ради, старшого викладача психології, завідувача навчально-методичного відділу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Володимира Короля вказані дружина — Вікторія Вишнева, мати Валентина Король, син Павло та дочки Юліана та Марія.

Серед об'єктів нерухомості у декларації міститься інформація про: квартиру площею 34,2 м. кв. у Ніжині, власницею якої є дружина Вікторія; гараж площею 20,9 м. кв. у Ніжині, власником якого є декларант; квартиру площею 48,6 м. кв. у Ніжині, у частковій власності декларанта (33%) та матері Валентини Король (66%); дві земельні ділянки площею 585 м. кв. у Ніжині, власником яких є декларант; дві земельні ділянки площею 600 м. кв. у Ніжині, власницею яких є мати Валентина Король; квартиру площею 41,7 м. кв. у Ніжині, вартістю на дату набуття (2009 рік) — 7 гривень, у власності дочки Юліани. 

У декларації Володимира Короля наявна інформація про цінні папери, а саме: акції ВАТ "Ніжинський хліб" у кількості 280 одиниць вартістю 0,25 гривень за штуку, у власності декларанта; акції ВАТ "Ніжинський хліб" у кількості 280 одиниць вартістю 0,25 гривень за штуку, у власності матері декларанта Валентини Король.

Джерелами доходу декларанта є: заробітна плата отримана за основним місцем роботи (161 тис. гривень), гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами (8 тис. гривень). Також міститься інформація про дохід матері, а саме пенсії (44 тис. гривень) та дружини: дохід від зайняття підприємницькою діяльністю (684 тис. гривень), соціальні виплати з відповідних бюджетів (19 тис. гривень), заробітна плата отримана за основним місцем роботи (150 тис. гривень) та заробітна плата отримана за сумісництвом (35 тис. гривень).

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відрізняється лише сума річного доходу. Сумарний приріст доходу декларанта — майже 3 тис. гривень, а дружини Вікторії — 562 тис. гривень.

Костянтин Смалій


Фото: Костянтин Смалій

У декларації за 2023 рік викладача Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Костянтина Смалія вказана дружина — Олена Смалій.

Задекларовані об'єкти нерухомості: земельна ділянка площею 1500 м. кв. у (Ленінській ТГ), вартість не вказано, у власності декларанта та аналогічна ділянка у власності дружини Олени; земельна ділянка площею 1200 м. кв. у Старих Безрадичах (Козинська ТГ), вартість не вказана, у власності дружини Олени; земельна ділянка площею 515 м. кв. у Хвилівці (Талалаївська ТГ), вартість не вказана, у власності дружини Олени; садовий (дачний) будинок площею 50,5 м. кв. у Хвилівці (Талалаївська ТГ), вартість не вказана, у власності дружини Олени; квартира площею 60 м. кв. у Ніжині, вартістю на дату набуття (2001 рік) — 500 тис. гривень, власником якої є декларант.

Задекларовані транспортні засоби: авто VOLVO XC90 (2015 року випуску), вартістю на дату набуття (2021 рік) — 850 тис. гривень, власником якого є Костянтин Смалій.

Джерелами доходу Костянтина Смалія є: заробітна плата отримана за сумісництвом (116 тис. гривень) та заробітна плата отримана за основним місцем роботи (37 тис. гривень). Також зазначений розмір прибутку дружини Олени — дохід від зайняття підприємницькою діяльністю (1 млн 820 тис. гривень).

Також задекларовано 60 тис. гривень готівкою та 37 тис. гривень на банківських рахунках.

Костянтин Смалій є головою громадського об'єднання НМГО "СКЄ Спатра", ГО "Асоціація спортивних організацій Ніжина", Чернігівської обласної організації політичної партії "Об'єднання Самопоміч", а також президентом ГО Федерація дзюдо Ніжина.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то зросла сума готівкових коштів на 30 тис. гривень, а також з'явилася 37 тис. гривень на банківських рахунках. Сумарний дохід дружини Олени має приріст — 784 тис. гривень, а Костянтин Смалій — 50 тис. гривень (пов'язано зі зміною робочого місця).

Євгенія Назаренко


Фото: Євгенія Назаренко. Джерело: Євгенія Назаренко/Facebook

У декларації за 2023 рік депутатки Ніжинської міської ради Євгенії Назаренко не зазначені члени сім'ї.

Серед об'єктів нерухомості: квартира площею 48 м. кв. у Ніжині, вартість не вказано, у власності декларантки.

Єдиним джерелом прибутку є заробітна плата отримана за основним місцем роботи (140 тис. гривень).

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відрізняється сумарний дохід — менше на 126 тис. гривень; відсутня інформація про дохід від відчуження рухомого майна у розмірі 197 тис. гривень.

Як повідомляв MYNIZHYN, міський голова Ніжина Олександр Кодола задекларував три квартири, будинок, земельну ділянку, автомобіль, а також десятки тисяч доларів США готівкою та на банківських рахунках.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: