Завантаження ...
banner

Чернігівщина провела в останню путь Анатолія Шекулу

Чернігівщина провела в останню путь Анатолія Шекулу фото

16 червня на Чернігівщині попрощалися з Анатолієм Шекулою — у вічність відійшов один з кращих синів України, поповнивши Легіон безсмертних воїнів.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє Бахмацька міська рада.

З першого дня повномасштабного вторгнення Анатолій Шекула пішов добровольцем у Збройні Сили України. У складі групи Сил спеціальних операцій брав участь у боях з окупантами на Чернігівщині, потім воював гранатометником у 47-ій бригаді наступу «Магура». Обороняв рідну землю на передових позиціях, у самому пеклі війни на Авдіївському напрямку. Загинув 12 червня 2024 року під час виконання бойового завдання.

Вдень 16 червня розпочалась жалобна панахида. Труну з тілом полеглого військового доставили до церкви Успіння Пресвятої Богородиці Бахмача, де відбулася церемонія відспівування.

Попрощатися з Анатолієм прийшло багато людей: рідні та близькі, колишні колеги по роботі, учні, бойові побратими, знайомі і незнайомі. Згорьовані люди зібралися біля храму, і, здавалось, всі квіти червня завітали на церковне подвір’я; у скорботі схилили прапори. Потім довжелезна скорботна процесія пройшла центром міста, спинившись на площі Героїв Майдану під звуки величного Маршу українських націоналістів. Поховали Воїна на місцевому кладовищі, що по вулиці Ярослава Максименка.

Анатолія Миколайовича згадували як щирого та дбайливого вчителя, якого дуже любили учні, як людину, яка несла в собі світло та дарувала добро. Побратими говорили про нього як про мужнього та сміливого воїна, який не вагався й миті, стаючи на захист України та даючи впевнений опір російським окупантам. Він був справжній, справедливий, чесний. І його щира посмішка так і застигла на портреті.

Висловлюємо щирі співчуття родині Анатолія Шекули, а також величну вдячність за його стійкість та патріотизм. Громада втратила свого вірного сина, захисника, звитяжця. Його ім’я назавжди записане золотими літерами в історію України.

Герою навіки слава!

Як повідомляв MYNIZHYN, 10 червня під час виконання бойового завдання загинув 19-річний доброволець з села Виблі (Куликівської селищної громади) Богдан Ткаченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: