Завантаження ...
banner
banner

За дослідженням ніжинських школярів знімуть одну із серій дитячого патріотичного мультфільму

Протягом жовтня-грудня 2015 року молодші школярі та їхні наставники з усієї України старанно вивчали історію рідної країни, віднаходити все те «най-найкраще», чим можуть пишатися українці


На виконання Листа Міністерства освіти і науки України від 31.07.2015 за №1/9-364 «Про Всеукраїнський проект «Це – наше і це – твоє!», який впроваджується з метою ознайомлення молодших школярів з історією рідного краю та усвідомлення її як невід’ємної частини загальної історії України, формування патріотизму й почуття гордості за свою країну, Міністерство освіти і науки України та телеканал "ПЛЮСПЛЮС" ініціювали реалізацію Всеукраїнського проекту «Це – наше і це – твоє!».

Протягом жовтня-грудня 2015 року молодші школярі та їхні наставники з усієї України старанно вивчали історію рідної країни, віднаходити все те «най-найкраще», чим можуть пишатися українці й що створив наш талановитий народ, писали свої дослідження й малювали до них ілюстрації.
 
І ось, 18 грудня 2015 року конкурс добіг кінця. Названі переможці, чиї історії стануть основою для наступних серій українського патріотичного мультфільму «Це – наше і це – твоє!». Серед найдостойніших – учні 1-Б, 3-Б та 4-А класів Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №15 (вчителі: Петренко Л.Б., Топчій В.В., Волинець Т.А.). Їхнє дослідження про невеличку комашку червець, яка в Київській Русі слугувала для створення червоного барвника й цінувалася в усьому світі як справжнісінький скарб, стане серією мультфільму під назвою «Особлива червона фарба – наша!». Переможцем названа й 10-літня вихованка зразкового колективу «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Павлюченко Мирослава за серію ілюстрацій, які найточніше розкривають дану тему.
 
Вітаємо переможців!

Л. Петренко 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: