Завантаження ...
banner

Майже півтора мільйони гривень збитків: результати нерестової заборони на Чернігівщині

Майже півтора мільйони гривень збитків: результати нерестової заборони на Чернігівщині фото

З 1 квітня по 30 червня 2024 року на водоймах Чернігівщини тривала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Який збиток нанесли браконьєри за цей час — читайте далі.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Попри проведену широкомасштабну роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання Правил рибальства у період нересту, браконьєри продовжували вчиняти правопорушення на водоймах.

Так, протягом нерестової кампанії Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено 228 порушень Правил рибальства, в тому числі 13 порушень з ознаками кримінальних злочинів. У порушників протягом нересту вилучено 436 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 232 одиниць заборонених знарядь лову, в тому числі 211 одидинь сіток, загальною довжиною 5170 метрів. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 1411202 грн. Накладено штрафів на суму 40080 грн.

Як повідомляв MYNIZHYN, з 1 липня 2024 року на водоймах Чернігівщини стартує рибальський сезон. У цей день спливає термін дії нерестової заборони на вилов водних біоресурсів та на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: