Завантаження ...
banner
banner

Щоб почистити ставок у Лосинівці, потрібно 800 тисяч гривень

10 грудня у Лосинівці Ніжинського району відкачали воду зі старого замуленого Фрунзівського ставка. Пустили її у щойно викопаний ставок поряд зі старим.

Ставок у Лосинівці
Ставок у Лосинівці

10 грудня у Лосинівці Ніжинського району відкачали воду зі старого замуленого Фрунзівського ставка. Пустили її у щойно викопаний ставок поряд зі старим.

Організатори робіт по розчищенню - місцеві жителі (як вони самі себе називають - ініціативна група) Анатолій Федоренко, Віктор Ткач, Володимир Гришай, Анатолій Багмут, Володимир Баран, Микола Андрієць, Володимир Петрик, Григорій Стрілець, Анатолій Овраменко.
 
У Фрунзівському не купаються і не ловлять рибу вже років десять.
 
- Ставок 1963 року, - розповідає 51-річний лосинівець Анатолій Федоренко. - Останні роки у ньому багнюки більше, ніж води. Вирішили зробити добру справу.
 
Члени ініціативної групи розповідають, що очищення ставка потребує чималих коштів. Розмір водойми - 60 на 250 метрів. На те, щоб довести її до ладу, розрахували спеціалісти, потрібно близько 800 тисяч гривень. Поки витрачають 20 тисяч, якими допомогла Індустріальна молочна компанія. Трохи зібрали коштів серед небайдужих місцевих жителів, мисливців, рибалок. Обіцяють допомогти політичні партії. Куди ще звертатися, лосинівці не знають.

По темі: Правоохоронці по гарячих слідах затримали чоловіка причетного до вбивства 84-річної мешканки Лосинівки
 
- А відомі земляки у вас є?
- Алла Кудлай. Хіба вона поможе? У планах - зробити ставок для купання, ловлі риби. Щоб наша молодь не їздила у сусідню Талалаївку, не платила за їхній ставок гроші, а безкоштовно відпочивала в Лосинівці. Ми не хочемо заробляти на ставку гроші. Він буде безкоштовний. Я там навчився плавати. Хочу, щоб і мої внуки там вчилися, а не возити їх для цього у санаторій.
 
Хто хоче фізично чи матеріально допомогти лосинівцям в облаштуванні ставка, не соромтеся, долучайтесь!
 
Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №51 (1545)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: