Завантаження ...
banner

Справедливі графіки відключення електроенергії для всіх ніжинців: міська влада звернулася до "Укренерго"

Справедливі графіки відключення електроенергії для всіх ніжинців: міська влада звернулася до "Укренерго" фото

У ніжинських Телеграм-канал почали з'являтися дописи (наприклад, цей), де люди скаржаться на графіки відключення світла, які не збігаються з тими, котрі публікує АТ "Чернігівобленерго", а також на відсутність води, адже в деяких мікрорайонах Ніжина наявність водопостачання залежить від електроенергії. Міська влада прокоментувала невдоволення людей з приводу несправедливих графіків відключення електроенергії та відсутність водопостачання.

"Міська влада не має впливу на графіки відключення електроенергії, — йдеться у повідомленні Ніжинської міської ради. — Олександр Кодола звернувся з офіційним листом до голови правління акціонерного товариства НЕК «Укренерго» щодо необхідності дотримання справедливих графіків відключення світла для всіх споживачів.

«Питання справедливого розподілу відключень електроенергії – це головне на сьогодні. Необхідно максимально пропрацювати графіки відключень, особливо у мікрорайоні Гуньки. У цьому районі є проблема з водопостачанням під час відключень, а відсутність світла не повинна впливати на водопостачання та водовідведення у місті», — наголосив Олександр Кодола.


Фото: Звернення міського голови. Джерело: Ніжинська міська рада

Фахівці водоканалу роблять усе можливе, щоб мінімізувати наслідки цих відключень для мешканців. Для цього КП «НУВКГ» екстрено включає генератори, що дозволяє відновити водопостачання та водовідведення у зазначеному мікрорайоні. Однак це потребує значних витрат пального, які не покриваються абонентською платою споживачів, — за 9 годин роботи генератор споживає до 100 літрів пального.

Під час щотижневої наради керівник Ніжинського РЕМу Володимир Самсоненко поінформував, що з метою дотримання балансу між спожитою і виробленою електричною енергією Чернігівобленерго вводить погодинні графіки відключень. Ніжинський РЕМ не може вплинути на формування графіків, вони тільки виконавці. Ці відключення затверджуються Обласною військовою адміністрацією, а контроль за дотриманням графіків здійснює Державна інспекція енергетичного нагляду України".

Нагадаємо, що 16 липня на щотижневій оперативній нараді міський голова Олександр Кодола звернувся до національної поліції, щоб нагадати про важливість суворого дотримання рішення виконавчого комітету від 05 жовтня 2023 року №430 «Про заборону руху вантажних транспортних засобів по вулично-дорожній мережі населених пунктів Ніжинської міської територіальної громади», оскільки аномальна спека має шкідливий вплив не тільки на здоров’я людей та економіку країни, а й на дорожнє покриття.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: