Завантаження ...
banner

Зміна обставин та втрата суспільної небезпечності: суд закрив справу секретаря Ніжинської міськради Юрія Хоменка

Зміна обставин та втрата суспільної небезпечності: суд закрив справу секретаря Ніжинської міськради Юрія Хоменка фото

Суд закрив справу секретаря Ніжинської міськради Юрія Хоменка, котрому інкримінували ігнорування судової ухвали про відсторонення від посади керівника комунального підприємства, який є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних грошей, пише Суспільне.

Про це йдеться в ухвалі Ніжинського міжрайонного суду. Справу закрили у зв`язку зі "зміною обставин та втратою суспільної небезпечності".

У суді Юрій Хоменко свою вину визнав та заявив, що здійснив помилку при виконанні своїх обов’язків.

Зважаючи на позицію сторін захисту та обвинувачення, суд закрив кримінальне провадження зі звільненням Хоменка від кримінальної відповідальності та скасував запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Також стягнув на користь держави процесуальні витрати у кримінальному провадженні у понад шість тисяч гривень.

Що відомо про справу Хоменка?

24 травня 2024 року правоохоронці повідомили Хоменка, що призначають його відповідальним за виконання судової ухвали щодо відсторонення від займаної посади керівника одного з управлінь міськради. Він є фігурантом кримінального провадження щодо заволодіння бюджетними коштами.

Мова про начальника управління ЖКГ та будівництва Ніжинської міської ради Анатолія Кушніренка. У травня 2023 року йому повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем і розтраті коштів міського бюджету у понад 900 тисяч гривень на ремонті дороги у Ніжині.

Поліція повідомила, що Юрій Хоменко проігнорував надіслану до Ніжинської міськради відповідну ухвалу апеляційного суду з супровідним листом від слідчого.

Тоді Хоменко пояснював у коментарі Суспільному, що як секретар міськради, не мав повноважень, щоб виконати таку ухвалу. На його думку, це повинен був робити чинний міський голова.

Посадовцю повідомили про підозру в умисному перешкоджанні виконанню ухвали суду та 29 травня обрали міру запобіжного заходу — особисте зобов’язання.

3 липня захисник Юрія Хоменка подав до суду клопотання. Просив звільнити секретаря Ніжинської міськради від кримінальної відповідальності. Мотивував тим, що кримінальне правопорушення є нетяжким злочином. Також зазначив, що Хоменко його вчинив вперше, а за місцем роботи характеризується позитивно. Крім того, нині, внаслідок зміни обставин, вчинене ним діяння втратило суспільну небезпечність. Прокурор також не заперечував проти задоволення клопотання захисника.

Як повідомляв MYNIZHYN, на Чернігівщині чоловік отримав штраф у розмірі 850 гривень за те, що надав поліцейським підроблене тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: