Завантаження ...
banner

Жителі прикордоння на Чернігівщині отримають гроші на дрова: подробиці

Жителі прикордоння на Чернігівщині отримають гроші на дрова: подробиці фото

Жителі на прикордонні Чернігівщини (10-кілометрової зони) почнуть отримувати гроші на дрова вже з вересня 2024 року. Допомога становитиме 21 тисяча 600 гривень і буде надіслана власникам приватних домогосподарств на особисті рахунки, пише Суспільне.

Про це повідомила віце-прем'єрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час брифінгу у Чернігівській ОДА 6 серпня.

За її словами, в неї є вже відповідні домовленості з Управлінням верховного комісара у справах біженців ООН.

"Це міжнародні організації об'єдналися і допомагають прифронтовим територіям, щоб не дублювати допомогу. Щоб ця допомога була рівномірно розподілена, щоб була забезпечена справедливість, щоб не було, що одні отримали, а інші – ні, і ображаються. Так бувало в минулі роки, була некоординованість. Тобто цього року ми взялися з керівниками ОВА, під особистим контролем проводимо наради, щоб наші міжнародні партнери рівномірно розподілили допомогу і надали її вразливим категоріям", — сказала Ірина Верещук.


Фото: Віце-прем'єрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Джерело: Суспільне Чернігів

Йдеться про п'ять прикордонних громад — Новгород-Сіверську, Семенівську, Корюківську, Городнянську та Сновську.

"10 кілометрів – п'ять перших громад. Далі йдуть інші громади, які теж мають право на отримання виплат і на отримання допомоги. Тут уже керує ОВА, вони дають нам списки. Ми допомагаємо міжнародним партнерам верифікувати такі списки, щоб люди отримали допомогу".

Аби отримати кошти люди, мають звернутися до місцевої влади.

"Ми тоді маємо відповідні графіки, ми маємо відповідні форми, які місцева громада заповнить. Верифікацію проходять без людини, тобто вже все це налагоджено", — розповіла Ірина Верещук.

Вона додає, що лісогосподарства області забезпечені деревиною на 100%, аби надати людям дрова в тій кількості, яка їм потрібна.

Крім жителів 10-кілометрової зони, за словами Ірини Верещук, допомогу отримають і представники вразливих категорій населення, які проживають за межами цієї зони. Зокрема, це люди з інвалідністю, самотні та ті, що опинилися у складній життєвій ситуації.

"Ми маємо час фактично до листопада це питання зняти, щоб громади точно знали, що вони отримують", — зазначила віце-прем'єрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляв MYNIZHYN, за кошти місцевого бюджету для двох ніжинських військових частин було придбано два безпілотні авіаційні комплекси «Stick-12», кожен з яких коштує 775 тис. грн, а також два Mavic 3 вартістю 146 тис. грн кожен.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: