Завантаження ...
banner

Понад 34 тисячі жителів Чернігівщини отримають одноразову виплату: що відомо

Понад 34 тисячі жителів Чернігівщини отримають одноразову виплату: що відомо фото

З нагоди Дня Незалежності понад 34 тисячам жителів Чернігівщини виплатять одноразову грошову виплату. На це Головне управління Пенсійного фонду України в області, станом на 16 серпня, спрямувало 41,4 мільйона гривень, пише Суспільне Чернігів.

Про це розповіла заступниця начальника управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в області Наталія Войток в ефірі "Українського Радіо Чернігів".

Розмір разової грошової виплати буде різним залежно від статусу людини.

3 100-2 700 гривень отримують:

  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 гривень.
  • Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи — 3 100 гривень; II групи — 2 900 гривень; III групи — 2 700 гривень.

1 000 гривень отримують:

  • Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків.

650 гривень отримують:

  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

450 гривень отримують:

  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

Разову грошову виплату без попереднього звернення до Пенсійного фонду України отримають:

  • Пенсіонери у серпні разом із пенсією;
  • Ветерани війни, які проходять службу, працюють і не є пенсіонерами. Ці гроші спрямують на небюджетні рахунки військових частин, установ та організацій, де такі громадяни проходять службу та працюють, на підставі поданих заявок.

Тим, хто має право на виплату, але не є пенсіонером та не проходить службу, необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду України. Виплату проводять за місцем проживання на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Також зазначається, що отримувачі грошової допомоги, зокрема ті, що набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, яким грошову допомогу не виплатили станом на 1 жовтня, мають право звернутися щодо її виплати до Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада поточного року.

Головне фото: Суспільне Чернігів

Як повідомляв MYNIZHYN, в Україні зростають борги за комунальні послуги. У столиці тільки за тепло та гарячу воду "Київтеплоенерго" заборгували рекордні 6,5 млрд грн. Сума боргу продовжує зростати. При цьому найбідніші споживачі – пенсіонери – справно платять за комунальні послуги. Тоді як власники великих квартир навпаки – накопичують десятки тисяч боргів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: