Завантаження ...
banner

"У мене все добре": "пошкоджений Чернігів" увійшов до інсталяції українського художника для виставки у США

"У мене все добре": "пошкоджений Чернігів" увійшов до інсталяції українського художника для виставки у США фото

На фестивалі Burning Man у США, який триватиме з 25 серпня по 02 вересня, представлена скультура від українського художника Олексія Сая: великі літери, що складаються у фразу "I’m fine". До інсталяції увійшов і знак, що стояв на в'їзді до Чернігіва.

«Величезна скульптура, натхненна іронічним мемом «It's Fine», була створена українським художником Олексієм Саєм та його командою з пошкоджених війною вуличних знаків, парканів та воріт з різних регіонів України», — йдеться у дописі на сторінці Ukraine.ua в Instagram.

Скульптура вагою понад 10 тонн, довжиною 32 метри, та висотою сім метрів, символізує стійкість України перед обличчям війни, що триває. Олексій Сай сподівається, що такі масштаби допоможуть усвідомити весь спектр людських історій, що стоять за цими знаками.


Фото: Інсталяція. Джерело: ukraine.ua в instagram


Фото: Інсталяція. Джерело: ukraine.ua в instagram

«Скульптура реальна, так само як і війна. Я хочу, щоб аудиторія відчула себе ближчою до народу України, який постраждав, і зрозуміла, що ми боремося за власну культуру, за нашу ідентичність», — наголосив художник.

Над інсталяцією працювала команда з 25 осіб, багато з них воювали на фронті.

Засновник БФ «Повернись живим» Віталій Дейнега додає: «Люди стоять і дивляться. Іноді дуже довго. Сміливіші торкаються гострих країв. Багато хто плаче. Здається, наша ідея спрацювала і її почують тут десятки тисяч людей».


Фото: Інсталяція. Джерело: ukraine.ua в instagram

Віталій Дейнега розповів, що інсталяція складається з пошкоджених росіянами предметів, серед яких знаки «пішохідний перехід», «обережно, діти», шматок торговельного центру в Херсоні, дорожні знаки з назвами населених пунктів, зокрема Чернігова, шматки парканів, воріт та хвірток, шматки сонячних панелей та трансформаторів, шматки спортивних і дитячих майданчиків з Херсонської області та багато іншого.

Як повідомляв MYNIZHYN, 26 серпня у Ніжині зустрічали Григорія Янченка — незламного українського волонтера.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: