Завантаження ...
banner

Вартість нерухомості та транспорту — не зазначено: огляд декларацій ніжинських посадовців

Вартість нерухомості та транспорту — не зазначено: огляд декларацій ніжинських посадовців фото

Продовжуємо розповідати про доходи і видатки посадовців Ніжинської міської ради. 

Журналісти MYNIZHYN проаналізували, що задекларували за 2023 рік радник голови Ніжинської районної ради Олександр Безпалий, депутат Ніжинської міської ради Валерій Гавриленко, депутат Ніжинської міської ради Юрій Хоменко та начальниця управління комунального майна та земельних відносин Ніжинської міської ради Чернігівської області, депутатка міської ради Ірина Онокало.

Олександр Безпалий


Фото: Олександр Безпалий. Джерело: Олександр Безпалий/Facebook

У декларації за 2023 рік радника голови Ніжинської районної ради Олександра Безпалого не вказана інформація про членів родини.

Серед об'єктів нерухомості задекларовано: квартира площею 60 м. кв. у Ніжині, вартість не вказано, у спільній сумісній власності двох осіб — Олександра Безпалого та Віри Шешені; гараж площею 30 м. кв. у Ніжині, вартість не вказано, у власності декларанта.

Транспортні засоби у декларації наступні: причіп (1992 року випуску); авто ЗИЛ ММЗ 554 ЗНГ (1983 року випуску); KIA RIO (2013 року випуску); САЗ 53 (1985 року випуску); ВАЗ 2121 (1988 року випуску). Вартість жодного транспортного засобу на момент набуття — не вказано. Усі транспортні засоби належать декларанту.

Джерелами прибутку Олександра Безпалого є: заробітна плата отримана за основним місцем роботи — 119 тисяч гривень, пенсія — майже 24 тисячі гривень.

Серед задекларованих грошових активів: готівкою 80 тисяч гривень та 15 тисяч доларів США.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то зросла заробітна плата (різниця становить майже 25 тисяч гривень).

Валерій Гавриленко


Фото: Валерій Гавриленко. Джерело: Валерій Гавриленко/Facebook

У декларації за 2023 рік депутата Ніжинської міської ради Валерія Гавриленка вказана дружина — Оксана Гавриленко.

Задекларовані об'єкти нерухомості: квартира площею 64 кв. м. у Ніжині, вартість не вказано, у спільній частковій власності подружжя (по 50% на кожного); земельна ділянка площею 1000 кв. м. у Мринській ТГ (населений пункт та вартість не вказано), у власності дружини Оксани.

Серед транспортних засобів задекларовано: авто Ford Corier (1995 року випуску), авто ЗАЗ 110557 (2003 року випуску) та авто Volkswagen Passat (2006 року випуску). Вартість жодного автомобіля на дату набуття декларант не зазначив. Усі авто належать власне декларанту.

Джерелом прибутку Валерія Гавриленка є дохід від зайняття підприємницькою діяльністю — майже 88 тисяч гривень. Також наявна інформація про дохід дружини Оксани — це заробітна плата отримана за основним місцем роботи — майже 185 тисяч гривень.

Депутатом також задекларовано 560 тисяч гривень готівкових коштів.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то сума готівкових коштів зросла на 150 тисяч гривень, дохід Валерія Гавриленка збільшився майже на 12 тисяч гривень, а дружини — зменшився на дві тисячі гривень.

Юрій Хоменко


Фото: Юрій Хоменко. Джерело: Нежатин

У декларації за 2023 рік депутата Ніжинської міської ради Юрія Хоменка вказана дружина — Людмила Хоменко та два сини — Назарій та Артем.

Серед об'єктів нерухомості у декларації зазначені: квартири площею 44,9 кв. м., 41 кв. м., 20,06 кв. м. у Ніжині, у власності декларанта; житловий будинок площею 165,2 кв. м. у Ніжині, у спільній частковій власності Юрія Хоменка, Валерії Хоменко та Віри Хоменко — по 16,66% та Лесі Стрельнікової — 50%; офіс площею 13,6 кв. м. у Ніжині, у власності Юрія Хоменка; магазин площею 91,4 кв. м. у Ніжині, у власності декларанта; нежитлове підвальне приміщення площею 90 кв. м. у Ніжині, у власності Юрія Хоменка; квартира площею 23 кв. м. у Ніжині, у спільній частковій власності Юрія та Людмили Хоменків — по 50%; земельна ділянка площею 22 кв. м. та 230 кв. м. у Ніжині з правом користування; квартира площею 29,8 кв. м. у Ніжині, у власності дружини Людмили. Вартість жодного з об'єктів декларант не зазначав.

З транспортних засобів задекларовано: авто FORD KUGA  (2019 року випуску) з правом користування на ім'я Юрія Хоменка (у власності Миколи Стрельнікова).

Джерелами прибутку Юрія Хоменка є: заробітна плата отримана за основним місцем роботи — 306 тисяч гривень; пенсія — 33 тисячі гривень. Також у декларації наявна інформація про дохід дружини Людмили, а саме — пенсія у розмірі 33 тисяч гривень. 

Серед готівкових коштів задекларовано 1 мільйон 250 тисяч гривень у власності Юрія Хоменка.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то сума готівкових коштів зросла на 250 тисяч гривень; сумарний річний дохід декларанта збільшився на 38 тисяч гривень, а дохід дружини Людмили зменшився на 31 тисячу гривень.

Ірина Онокало


Фото: Ірина Онокало. Джерело: Irina Onokalo/Facebook

У декларації за 2023 рік начальниці управління комунального майна та земельних відносин Ніжинської міської ради Чернігівської області, депутатки міської ради Ірини Онокало відсутня інформація про членів родини.

Серед об'єктів нерухомості у декларації чиновниці наявні: житловий будинок площею 86,5 кв. м. у Ніжині, у спільній частковій власності Ірини Онокало — 12,5% та Олександра Поливка — 87,5% відповідно; квартира площею 64,6 кв. м. у Ніжині з правом користування (у власності Марії Онокало), вартістю на дату набуття (2013 рік) — 190 тисяч гривень.

Транспортні засоби, які задекларувала Ірина, наступні: вантажівка VOLKWAGEN (1992 року випуску), саморобний причіп (1992 року випуску), хлібий фургон С ТАТА LPT613/58 (2007 року випуску), вантажівка MAN TGA 18.350 (2006 року випуску), напівпричіп н/пр бортовий Е FLIEGL SDS 350 (2007 року випуску) та вантажівка MAN TGA 18.350 (2006 року випуску). Усі транспортні засоби у власності декларантки. Вартість жодного на момент набуття права користування — не вказана.

Єдиним джерелом доходу Ірини Онокало є заробітна плата отримана за основним місцем роботи, яка становить — 412 тисяч гривень.

Грошових активів задекларовано 210 тисяч гривень (готівка), власником яких є власне декларантка.

Якщо порівняти з декларацією за 2022 рік, то відрізняється лише розмір прибутку — зріс на 35 тисяч гривень.

Нагадаємо, що наші журналісти проаналізували, що задекларували за 2023 рік начальниця Управління освіти Ніжинської міської ради Валентина Градобик, директорка Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області Світлана Алєксєєнко, доцент кафедри теорії історії держави і права та конституційного права Національного університету фіскальної служби України Олег Баранков, доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Юрій Філоненко, старший викладач психології, завідувач навчально-методичного відділу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Володимир Король та викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Костянтин Смалій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: